Една акушерка разказва как протича раждането

За да знаете как наистина се случват нещата

Една акушерка разказва как протича раждането

Днес вместо рубриката "Една приятелка ми сподели" ще ви представим "Една акушерка ми сподели". Много бременни жени се плашат от това, което им предстои. Ето защо ние искаме да знаете сам истината, за да сте спокойни, адекватни в действията си и да знаете, че всъщност няма нищо чак толкова страшно. Все пак ще дарявате живот, няма да правите нещо лошо. Една акушерка обяснява подробно какво представлява точно раждането.

За да изберете болницата, в която ще раждате, е добре да се допитате до ваши близки, раждали преди това, за да ви дадат съвети и отзиви. Също така можете и сами да проучите болницата и лекаря.

Когато губите водите си, първо се уверете дали наистина изтичат или просто пишкате, защото често се бъркат. Допитайте се до вашата акушерка, ако има нужда.

Вагината е мускул, който има функцията да се разширява, затова е малка вероятността от скъсване. Възможно е обаче разкъсване на перинеума (областта между вагината и ануса).

Продължителността на раждането зависи от много фактори като позицията на бебето, мощността на контракциите, спокойствието или стреса на майката... То може да е 8 часа, но може да бъде повече или по-малко.

Естествените раждания са по-чести, отколкото цезаровото или раждане във вода. 

И да, сексуалният живот се променя след раждането, но това не значи задължително, че е към по-лошо. Просто е различно!

Бъдете спокойни и всичко ще бъде наред!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay