Карибските острови, за които малко туристи знят (Част 2)

Карибските острови, за които малко туристи знят (Част 2)

Ако търсите екзотика, спокойна почивка или просто сте любители на рафтинга, водните спортове и природата, а защо не, ако търсите място или специална дестинация за вашия меден месец, най-закътаните острови на Карибите могат да се окажат идеални за вас. Запознайте се с типичните занимания на тези уникални места и изберете най-подходящото място вас и вашата почивка.

Сейнт Винсент и Гренадините

Петият в листата на най-малко познатите карибски острови е Сейнт Винсент и Гренадините, известен с голямото разнообразие на спиращи дъха гледки и уникалното население, със своята характерна културна. Повечето ваканции предлагат на посетителите пакет от няколко различни варианти за почивка, които включват обиколка около деветте по-малки острови - Свети Винсент, Янг айлънд, Бекия, Мистик, Каноуан, Юниън айлънд, Палм  айлънд и Малкия Сейнт Винсетнт. Разходки из гъстите тропически гори, живописни водопади и обиколки на най-старите ботанически градини в Western Hemisphere. Открийте ретро чара на селището Бекия и се гмуркайте с костенурките при кея Tobago.

Карибските острови, за които малко туристи знят (Част 2)

Сейнт Бартелеми (St. Barts)

Само на осем квадратни мили се простира острова Сейнт Бартелеми, по-известен като Сейнт Бартс, който предлага спиращи дъха изгреви и залези на плажове с блестящ бял пясък. Един от красивите плажове е Marigot, познат като идеално място за гмуркане и плажът Anse des Cayes beach, който е любим на сърфистите. Върнете се назад във времето с Густавиа и вижте англиканска църква построена през периода 1853 - 1855, запазила голяма част от уникалната си фасада и до днес. След това посетете пристанището на Густавиа - старият символ на икономическия подем на страната.

Карибските острови, за които малко туристи знят (Част 2)

Сейнт Еустатиус (Статиа)

Сейнт Еустатиус е датски остров, една от малкото дестинации на Карибите, която все още е с непокътната природа. Няма да видите лошите последици от туризма на това място. На екзотичния остров можете да откриете 35 глобално застрашени от изчезване животински видове. Природни чудеса като коралови рифове, които също са част от застрашените видове, морска трева и някои видове дървета също са част от забележителната природа на острова. Ако се гмурнете в сините води около вас, ще видите цветни рифове и морски гъби, а на острова можете да видите около сто метра от старата стена на градчето от XVII век. Там има руини, които все още чакат  да бъдат разкрити, а едно от най-популярните занимания на острова се нарича ‘Climbing The Quill, в което можете да видите как растат огромни диви цветя и дървета.

Карибските острови, за които малко туристи знят (Част 2)

Саба

Саба е друга изключителна дестинация, част от Карибите, която остава почти недокосната от туризма. През 2017-та година са регистрирани само 9,200 туристически посещения. Посетителите се потапят в красотата на тропическия чар. Саба предлага на гмуркачите идеална целогодишна температура, подходяща за изследване на рифове, корали и риби. На върха на най-високата точка на острова се разкрива гледка, която прилича на сцена от филм, заради мистериозните облаци, които обграждат екзотичните цветя, орхидеите и други редки растения.

Карибските острови, за които малко туристи знят (Част 2)

Монсерат

Пърсти, зелени хълмове се извисяват над остров Монсерат, познат като Емералдовия остров на Карибите. Влюбените двойки на меден месец или ценителите на природната красота, които искат да отидат на място, откъснато от света, могат да бъдат сигурни, че Монсерат е точното място. Столицата Плимоут е съвременната история на древния град Помпей, който потъва в лавата на вулкан по време на изригването му през 1995-та. Останалото от острова е в непокътнато зелено, с еко пътеки за излети и мистериозни плажове с черен пясък. Монсерат предлага на туристите приятелски карибски чар, смесен с модерни селища и природни атракции. Не си тръгвайте преди да сте опитали "козята вода” (Goat Water), това е типично национално ястие. Монсерат оглавява най-тайните екзотични кътчета от рая на Карибете, които си заслужава да посетите.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay