Естествени като природата

Натурална грижа в домашни условия

Естествени като природата

Няма нищо по-хубаво от чистата грижа на натуралните съставки. Можете да се убедите сами, като изпробвате нашите съвети за красота, вдъхновени от живата природа. Без химия и без парабени - само естествени богатства.

Куркума и портокал за ексфолиране

Обезцветяването и запушените пори са само някои от нежеланите състояния, предизвикани от натрупване на мъртви клетки на повърхността на кожата. Можете да ги премахнете с ексфолиращ скраб от естествени съставки. Смесете 1 ч. л. куркума на прах с 1 ч. л. портокалов сок. Нанесете сместта върху почистена кожа и масажирайте лицето с кръгови движения за около 4-5 минути. Изплакнете със студена вода.

Авокадо за подпухнали очи

Авокадото е перфектно за освежаване на кожата и намаляване на подпухналостта под очите. Препоръчително е да използвате кори, вместо самия плод. Вътрешната им част втрийте в порите и масажирайте, след това оставете да действа 20 минути. Поставете няколко парченца авокадо под очите си, за да се намали подуването. Накрая изплакнете лицето си с хладка вода.

Банан и мед за блестяща коса

Маска за коса с мед и банан е идеално средство за защита на косата. В средно голяма купа смесете 1 банан (направен на пюре) с 2 с. л. мед. Нанесете върху косата и покрийте с чиста кърпа. Оставете да действа 10-15 минути и измийте с шампоан и топла вода.

Босилек за бели зъби

Босилекът е едно от най-добрите средства за избелване на зъбите в домашни условия. Изсушете няколко листа и ги натрошете на ситно. Изсипете малко количество върху пастата си за зъби и ги измийте. Повтаряйте упражнението често, за да постигнете сияйна и съблазнителна усмивка.

Царевично брашно и банан за красиви крака

Съживете кожата на стъпалата си и се отървете от неприятната грапавина. В купа смесете 1 с. л. пюре от банан с 1 с. л. царевично брашно. Нанесете върху кожата и ексфолирайте за около 4-5 минути. Накрая изплакнете с вода.

UV-щети върху лицето? Вече не!

Ако не сте използвали достатъчно слънцезащитни продукти и това се е отразило върху лицето ви, време е да премахнете пораженията. Смесете 10 боровинки с 1 с. л. кисело мляко. Нанесете върху кожата си и оставете да действа за 15-20 минути. Завършете домашното лечение, като изплакнете лицето си с хладка вода.

20 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay