Отбелязан е спад в някои пластични операции

По-малко липосукции и все толкова импланти

Отбелязан е спад в някои пластични операции

Американската общност на Пластичните хирурзи оповести нови цифри, за направените козметични процедури напоследък, в сравнение с преди 10 години. Ню Йорк Таймс докладва, че 13.1 милиона процедури са били извършени тази година – с 5.1.% повече от миналата. Но през последното десетилетие, в много от популярните процедури се наблюдава спад. Липосукциите са с 43% по-малко от 2000 година, докато ринопластиките са с 35%. С 16% по-малко са фейслифтингите, тази година.

 

Има разбира се, една процедура, която процъфтяваше преди 10 години и все още е най-предпочитана – уголемяване на гърдите. Миналата година 296 203 човека са получили своите импланти и 90 000 са повдигнали гърдите си, като тоталната цифра на обработените гърди е с 40% повече от тази през 2000 година. Неинвазивните процедури като ботокс, също отбелязват ръст през последните години. Тази година 5.4 милиона души са се възползвали от подмладяващата процедура, което е 584% ръст, в сравнение с 2000 година.

 

Жените са отговорни за 91% от всички козметични процедури, а миналата година поне 1/2 от тях са извършени на хора от 40 до 45 години. Изглежда че все повече млади хора се подлагат на различни операции, което не е съвсем ненормално, имайки предвид, че 30-годишната Ким Кардашиян си слага ботокс в ефир, а 24-годишната Хайди Монтаг си прави 10 различни пластични операции за един ден.

 

Хубавото е, че много от процедурите като липосукция отбелязват спад (да се надяваме, че хората просто спортуват повече), но все пак е шокиращо, че близо 13 милиона американци са се подложили на нещо през изминалата година.

 

Наясно сме, че всеки има право да прави каквото поиска с лицето и тялото си, но сякаш хората малко забравят, че естествената, истинската красота значат съвсем други неща и не винаги са отговорни за щастието ни. 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay