Жасминов рай

Decoupage е уютно място в София, на което можеш да подишаш чист въздух с удоволствие

Красивият им вътрешен двор е запълнен с жасмин, а атмосферата напомня за старите, но поддържани с любов къщи, извън града. Чист въздух и хармония. Скривалище от шумния град, което предлага блажено спокойствие и истинска chill атмосфера. Посетихме новото столично местенце Decoupage - кафене - магазин - библиотека - за да се запознаем с родителите на младото заведение и да опитаме ароматното им кафе, за което дочухме оттук-оттам.  

Пламен и Донка са от онези усмихнати хора с отворени сърца, готови да създават красота и радват околните. За всеобщия кеф. Спечелиха ни с отдадеността си към мястото и специалното внимание към посетителите.  


Как започна всичко?

Наистина не беше никак лесно. Изискват се много време и усилия, а пречка за нас се оказа фактът, че трябва да действаме бързо, и то сами. Имахме около месец, за да се справим. Щастливи сме обаче, че го направихме.

Как открихте вашето място?

Идвахме в съседния блок при нашата шивачка, когато забелязахме табелата "Дава се под наем". Звъннахме веднага и скоро вече го бяхме наели. Нуждаеше се от доста ремонти. Наистина се потрудихме много здраво, за да създадем това, което е сега. Донка е художничка и е виновна за артистичната атмосфера, а аз /Пламен/... аз съм хамалин. (смее се)

Защо Decoupage?

Това е техника на облепяне. Вид декориране с изрязани хартиени мотиви. Използвахме я из цялото заведение - скамейките, подносите, рамките и какво ли още не.

Забелязваме, че предлагате и дрехи "втора употреба", както и ръчно изработени бижута и чанти. Тях откъде ги намирате?

Да, всъщност аз /Пламен/ ги вкарвам, а тя ги подбира. За бижутата работим с едно много талантливо момиче, което се занимава отдавна.

Менютата ви са много интересни и разнообразни.

Плод са на нашите идеи, а изработката им е отново ръчна. Коктейлите също ги измисляме сами. Не предлагаме твърд алкохол, всичко е леко и приятно. За хапване - плодова салата. Типично в духа на мястото.

Напоследък доста такива алтернативни пространства отварят врати. Как се справяте с конкуренцията?

Въобще не ни притеснява. Не мислим за нея като за проблем.

Какво ви предстои?

През август ще организираме изложба. Фотографии, картини, всякакви интересни и стойностни неща. В момента се договаряме за подробностите и скоро ще уточним датата за откриването ѝ. Мислим да отворим и книжарница. За момента вътре има библиотека, но в бъдеще ще предлагаме книги за продажба.  

 

Decoupage се намира на ул. "Солунска 65". Ще го познаете по прекрасната зелена градина.

 

55 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay