Житейската история на Рийз Уидърспун- блондинката, която промени Холивуд

Житейската история на Рийз Уидърспун- блондинката, която промени Холивуд

Има много неща, които могат да се кажат за Рийз Уидърспун- известна като актриса, но и сериозен продуцент и бизнесдама. Тя не само е талантлива актриса, но и е изключително интелигентна. Тя била приета в Станфорд, но прекъсва образованието си, за да продължи да играе, преди да роди първото си дете на 23, тъй като жонглира между семейния живот и кариерата си. Това е жена, която просто знае как да превърне всичко, до което се докосне, в успех. 

Тъй като Рийз е супер амбициозна жена, ние ще ви разкажем за нейните постижения, тъй като това е мотивацията, от която всички се нуждаем в момента. 

Тя има феноменален старт в актьорството

Успехът на Рийз Уидърспуун започва на крехката 14-годишна възраст с филма "Човек на луната", който отваря вратата към актьорската й кариера и много други. На 29 години тя била звездата на няколко хитови продукции, включително култовата класика Legally Blonde, когато била само на 25. Нейната упорита работа се изплатила, когато, едва на 29, тя спечели Оскар за ролята си в биографичния филм на Джони Кеш Walk the Line.

Естествено, и тя се сблъсква с препятствия

След най-големия си успех в кариерата, тя била изправена пред един от най-предизвикателните моменти от живота си, когато преминава през развод и остава сама с 2-те си деца. На всичкото отгоре кариерата й не се развива много добре, тъй като не се снима в никакви големи продукции. Животът наистина я подлага на много изпитания. 

След това решава да вземе кариерата в свои ръце и да създаде героите, които иска да изиграе

Тя започва да си задава въпроса "Защо в киното няма никакви интересни и сложни герои от женски пол?" Това я накара да създаде собствена продуцентска компания Hello Sunshine, за да създаде сложни и истински женски герои, които самата тя би искала да играе. Така тя се завръща като актриса и продуцент. 

Както вероятно се досещате, това беше огромен успех. Много от продукциите й се превърнаха в хитови имена: Gone Girl, Wild и Big Little Lies. Накрая нейният успех отново е признат, тъй като тя също е номинирана за награда Оскар за ролята си в Wild. 

Тя продължава да доказва, че е неудържима

Днес тя е талантлива актриса, предприемач, продуцент и бизнесдама. Няма сила, която да я спре! Тя говори с жени от цяла Америка и извън нея, използвайки своите подкасти, бюлетини, видеоклипове в YouTube и събития на живо.

Тя иска да проправи път и на други жени

Уидърспуун оказва огромно влияние върху Холивуд със своите предприемачески умения, като създава роли за жени. Тя е сред основателите на движението "Time’s Up", което има за цел да разкрие разликата в заплащането между мъжете и жените актьори.

Тя иска да се увери, че жените в бъдеще няма да трябва да се сблъскват със същите трудности, през които тя е преминала в Холивуд като млада, ярка и талантлива актриса. Тя вече е оставила своя отпечатък с равните права на заплащане в HBO и кой знае какво друго може да промени в бъдеще!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay