8 предмета за баня, от които трябва да се отървете възможно най-скоро

Време е да се отървете от тези предмети, причиняващи безпорядък и събиращи мръсотия. Разчистете шкафовете и чекмеджетата си за по-чиста и организирана баня.

Баните са място на натоварени сутрешни процедури, вечерни режими и основни нужди през целия ден. С цялата тази дейност идва бъркотията и в обикновено малка стая като банята не можете да си позволите да губите място за предмети, от които не се нуждаете. Някои от най-честите виновници за бъркотията в банята, като лекарства и козметика с изтекъл срок на годност, могат дори да представляват опасност за вашето здраве.

Изчистването на предмети, които са минали или вече не са необходими, ще ви помогне да постигнете по-чиста, по-организирана баня. Проверете вашите шкафове, плотове, чекмеджета и рафтове за тези предмети, след което предприемете необходимите стъпки, за да ги изхвърлите правилно. Като се отървете от тези неща, ще имате повече място за ефективно организиране на нещата, от които наистина се нуждаете и използвате в ежедневието си.

1. Тоалетни принадлежности с изтекъл срок на годност

Повечето тоалетни артикули, като разтвор за контактни лещи, вода за уста и сапун, имат срок на годност. След като изтекат, тези продукти могат да се развалят и да загубят своята ефективност или дори да ви разболеят. Проверете за дата на дъното на контейнера, за да определите дали все още е подходящ за употреба. Ако не можете да намерите срок на годност, изхвърлете всичко, което сте имали повече от година.

2. Продукти за красота с изтекъл срок на годност

Всички тези козметични продукти в скривалището ви не са предназначени да издържат вечно. Особено ако вече са били отваряни, козметиката като сенки за очи, фон дьо тен, червило и спирала започват да влошават качеството си с течение на времето и могат да приютят много бактерии. За да определите срока на годност, проверете етикета за малка икона на бурканче с цифра до буквата М, като 6M или 12M. Това показва броя месеци, в които продуктът ще издържи след отварянето му. Трябва също да следите за промени в цвета, консистенцията или миризмата. Това са признаци, че вашият грим вече не е годен за употреба.

3. Стари лекарства

Почистете аптечката си от лекарства или витамини, които вече не са необходими. Лекарствата с изтекъл срок на годност може да не са безопасни за употреба. Повечето ще имат дата "най-добър до" или "използвай до", отпечатана на етикета. Следвайте инструкциите на етикета за безопасно изхвърляне на лекарството. 

4. Тестери и мостри

Бъдете честни: наистина ли ще използвате всички онези безплатни мостри на продукти и миниатюрни тоалетни принадлежности, взети от хотели? Ако не, те само заемат място. Така че разчистете колекцията си от мостри за еднократна употреба, за да освободите място за продуктите в пълен размер, които действително използвате.

5. Захабени кърпи и килими

Изхвърлете всякакви кърпи, които са парцаливи, на петна или постоянно миришат. Вместо това запазете място за съхранение за тези в добро състояние, които обичате да използвате. Използвайте повторно стари кърпи и кърпи за почистване на къщата или помислете дали да ги дарите на местен приют за животни, където могат да се използват за осигуряване на комфорт на животните. Също така помислете за актуализиране на вашата постелка за баня.

6. Стари четки за зъби

Четкането два пъти дневно може да причини много износване на вашата четка за зъби; с течение на времето частици храна и бактерии могат да се натрупат между косъмчетата. Поради тези причини се препоръчва да сменяте четката си за зъби на всеки три до четири месеца. Сменете го дори по-рано, ако косъмчетата станат видимо протрити или сплъстени. Редовно мийте държачи за четки за зъби и тоалетки в гореща сапунена вода.

7. Повредени инструменти за оформяне на косата

Инструменти като сешоари, маши и преси могат да се износят при честа употреба. Ако някое от тези устройства изглежда повредено, има повредени или протрити кабели или започне да работи неизправно, трябва да ги изхвърлите незабавно, за да избегнете риска от токов удар или пожар. 

8. Стари гъби и луфи

Особено когато се съхраняват в топла, влажна среда под душа, гъбите и луфите са податливи на растеж на бактерии. Планирайте да ги сменяте на всеки един до два месеца или по-рано, ако забележите петна от мухъл или неприятна миризма. За по-хигиенично къпане, изхвърлете гъбите в полза на кърпа, която можете да перете след всяка употреба.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay