За какво е полезно рибеното масло

За какво е полезно рибеното масло
Canva

Рибеното масло, особено богатото на омега-3 мастни киселини, предлага няколко потенциални ползи за здравето. Някои от тези предимства включват:

Сърдечно здраве

Рибеното масло съдържа омега-3 мастни киселини, които са свързани с подобряване на сърдечно-съдовото здраве. Те могат да помогнат за понижаване на нивата на триглицеридите, да намалят кръвното налягане и да предотвратят образуването на кръвни съсиреци.

Здраве на мозъка

Омега-3 мастните киселини са от решаващо значение за мозъчната функция. Те могат да помогнат за намаляване на симптомите на депресия, да подобрят паметта и да забавят когнитивния спад, свързан с възрастта.

Възпаление

Рибеното масло има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото. Това може да бъде особено полезно за хора с хронични възпалителни състояния като артрит.

Здраве на очите

Омега-3 мастните киселини играят жизненоважна роля за здравето на очите. Те помагат за предотвратяване на макулна дегенерация и други очни заболявания.

Бременност и развитие на детето

Приемът на рибено масло по време на бременност е свързан с редица ползи за бебето. Той може да подобри зрението и когнитивното развитие на детето и да намали риска от преждевременно раждане и ниско тегло при раждане.

Астма

Някои изследвания показват, че рибеното масло може да помогне за намаляване на симптомите на астма чрез намаляване на възпалението в дихателните пътища.

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay