Различните видове секс, които да практикуваме с партньора си

Пирамидата на секса

Както съществува пирамида на храненето така терапевтът по сексология Ян Кърнър състави пирамида за сексуалните нужди, на базата, на които партньорите трябва да избегнат рутината и скуката.

 

Ако сексът е добър това е 10% от връзката, но ако го няма или пък е лош това са 90% от отношенията ви с партньора. Двойките трябва да правят любов поне един път в седмицата, в противен случай ставате сърдити, нервни и може да се стигне до развод, обяснява терапевтът.

 

"Сексът е лепилото, което държи хората заедно. Двойките, които рядко изразяват физически любовта стават приятели или съквартиранти", твърди Ян Кърнър. Според него правенето на секс е идентично на храненето. Ако непрекъснато има едно и също ядене в менюто, дори и да става въпрос за любимата пържола, ще ви дойде малко в повече. Затова ученият състави сексуалната пирамида, която комбинира няколко стилове за правене на секс:

 

Нежно - Нежното правене на любов помага да се създаде емоционална близост с партньора.

 

Секс заради самия секс - Освобождава партньорите от напрежението и стреса. Ползва се като добро упражнение и много често се случва набързо, междудругото.

 

Креативен секс - Партньорите разкриват скритите си фантазии, които стимулират най-големия сексуален орган - мозъкът.

 

Секс с аромати - Без значение дали става въпрос за събуждането на сетивата за мирис от ароматични масла или свещи до еротични масажи или апетитен секс с шоколад и сметана, тази сексуална активност събужда изследователски нюх при партньорите и желание за нови опити.

15 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 25.02.2012|11:05
аз правих на 20 дена единпът секс с женаси и тя иамше някви проблеми но не искаше да се лекува и аз си търгнах за година и половина сам имал около 30 полови акта с нея не исках да си тръгвам но тя неискаше да се лекува и я изоставих когато казвах на баштаи за проблема то ме плуеше и те пак ще си останат с пролема на фрегидноста :)
1
Не е посочен 09.05.2011|13:50
Който каже, че сексът не е важен за една връзка, лъже и всички знаем това. Наскоро пишеше, че "двойките, които правят секс най-малко три пъти седмично, изглеждат с десет години по-млади, отколкото влюбените, които го правят само по два пъти." А и колкото повече експериментират, толкова по-добре се опознават според мен :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay