Запознайте се отблизо с талантливата Диона

Запознайте се отблизо с талантливата Диона

Diona  (Денислава Сашова) е родена през 1995 г. в гр. Бяла Слатина. Тя е зодия Близнаци. Професионално с музика започва да се занимава преди две години, а дотогава има различни аматьорски музикални изяви.  Певицата следва във Великотърновския университет, където е четвърти курс по специаността "Политология".  До сега е участвала в един  конкурс, в който са се състезавали само мъже, а тя е била единствената жена. Диона обаче го печели безапелационно, а наградата е заснемане на видеоклип. Така тя реализира лентата към "Поста ми", който бързо се превръща в хит в интернет.

Diona се включи и в надпреварата във втория BG MUSIC FESTIVAL с парчето си "Жестока", с което ще се конкурира в категорията "хип-хоп/R&B". Музикалното събитие ще се проведе на 8 и 9 юни в гр. Сандански.

Запознайте се отблизо с талантливата Диона

Тя ще ни разкаже за себе си и музиката си в следващите редове:

От къде започна музикалният ти път?

Музикалният ми път започна от интернет, където качвах любителски видеа. Правех го за свое удоволствие. И с времето хората започнаха да ги харесват, да ги споделят, появиха се много мои фенове, които също ги споделяха, освен това искаха професионално видео за песните ми.  Така се появи първото ми парче с видеоклип - "Поста ми".

Какъв е стилът ти и какви песни предпочиташ да правиш?

Моят стил е различен от това, което се продава. Той е хард! А думите винаги идват от мен, не казвам нещо, което не мисля, нищо, което да ми е набутано насила в устата. Работила съм и с текстописци, но винаги съм ги контролирала за всяка думичка. Аз съм луда, откачена, директна и забавна!

Разкажи ни за участието си в сериала "Следвай ме".

В сериала ме поканиха да участвам - просто имаха нужа от мен! Запознах се с много хора, които ми стана приятели - Тита, Илиян, Йоан, Марио...

Сподели ни, кой е последният ти музикален проект?

Парчето "Подводница", което записах с Жоро е последното ми засега, видеопремиерата е в края на май. То е адски забавно и се чувствам много доволна и щастлива от резултата и от екипа, с който имах удоволствието да работя. Първият ни съвместен проект с Жоро е по музика и аранжимент на Светлин Къслев.

Запознайте се отблизо с талантливата Диона

Кога ще видим и чуем първия албум на Dionа?

Обмислям го и може би през 2019-а дебютният ми албум ще е факт. Създаването на един албум изисква страшно много врече,  енергия и средства и ще се радвам, ако имам възможността да задоволя феновете си с цял албум.

Как е ангажирано времето ти, разкажи ни как минава един твой ден?

Сутрин ставам към 11-12 - обичам да спя до късно и по много! После пия кафе - дълго, чисто, без захар. След това хуквам по задачи и нямам никакво време за мързелуване! Най-много съм заета със снимки и записи през деня, после надвечер следват интервюта и служебни срещи, а накрая - участията до късно през нощта. Аз не се оплаквам, защото обичам този начин на живот и мразя скуката и еднообразието! Харесва ми динамичният и луд начин на живот!

Кои български изпълнители те вдъхновяват? Има ли някого, с когото искаш да направиш дует?

Да, има! Искам да направя дует със 100 Кила и да колаборирам със СкандаУ, още повече че ТоТо ми е братовчед! Но като цяло единственият, от когото истински се респектирам и наистина е топ, това е 100 Кила. Иначе, харесвам много Галена, която ми е любимка!

Към голямата сцена и след това накъде?

След това - в Европа  и по света!

Пожелай нещо на феновете на музиката ти и на младите артисти, които искат да бъдат на сцена?

Да не спират да се борят за това, което искат да постигнат, да го правят от сърце, да не се отказват от него за нищо на света и да не слушат никой друг, освен собствената си глава! Защото не можеш да обвиняваш другите за собствените си грешки! Ако сами сте сгафили, сърдете се на себе си!

Запознайте се отблизо с талантливата Диона

Благодарим й за интересните отговори на нашите въпроси! Пожелаваме на Диона още много вдъхновение и творчески успехи!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay