Защо "Stranger Things" приключва след сезон 5

Защо "Stranger Things" приключва след сезон 5

Дългоочакваният четвърти сезон на "Stranger Things" ще бъде пуснат на два пъти – първа част пристига на 27 май, а втората част ще бъде пусната на 1 юли. Предстоящият сезон на сериала на Netflix ще се появи след 3-годишна пауза. Вълнението на феновете беше помрачено, тъй като беше разкрито, че предстоящият пети сезон на "Stranger Things" ще бъде последният. Ето всичко, което знаем за това защо любимият ни сериал свършва след пети сезон.

На 17 февруари Мат и Рос Дъфър, творческите умове зад успешната научнофантастична драма, споделиха в Instagram, че "Stranger Things" ще приключи след пети сезон. "Преди седем години планирахме цялата история за "Stranger Things", пишат братята Дъфър. "По това време прогнозирахме, че историята ще продължи четири до пет сезона. Оказа се твърде голяма, за да се разкаже в четири, но — както ще видите сами — сега вървим към нашия финал. Сезон 4 ще бъде предпоследният сезон; сезон 5 ще бъде последният."

С други думи, "Stranger Things" естествено върви към своя край от гледна точка на разказването на историята. 

Двамата споделиха, че четвъртият сезон ще бъде най-големият досега, с удължено времетраене на епизодите (причината сезонът да бъде разделен на две части). "С девет сценария, над осемстотин страници, почти две години снимки, хиляди снимки с визуални ефекти и време на изпълнение, почти два пъти по-дълго от всеки предходен сезон, "Stranger Things 4" беше най-предизвикателният сезон досега, но си струваше. Всички участващи са невероятно горди с резултатите и нямаме търпение да го споделим с вас", пишат те.

Шон Леви, изпълнителен продуцент и режисьор на "Stranger Things", заяви, че решението за прекратяване на шоуто след пети сезон е било взето предварително. 

Подобно на зрителите, актьорският състав и екипът на "Stranger Things" все още не са готови да си кажат сбогом.

Ноа Шнап, който играе Уил Байърс, разкри емоционалната реакция на актьорския състав на 11 март в "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon". Шнап каза, че е прочел официалното изявление, публикувано от братята Дъфър едновременно с останалия свят. "Така че те пуснаха това писмо и беше като: "Шоуто свършва, това е. Това е началото на края". И аз го прочетох и просто плачех. Бях толкова разстроен", каза 17-годишният актьор.

"Изпратих съобщение на Мили — моята колега, която играе Eleven. И тя каза: "И ти плачеш?, Аз също.", допълва той. 

Зрителите скоро ще се сбогуват със "Stranger Things", но братя Дъфър намекнаха, че може да има спин-оф, разширяващ хипнотизиращата вселена. "В света на "Stranger Things" има още много вълнуващи истории за разказване; нови мистерии, нови приключения, нови неочаквани герои. Но първо се надяваме да останете с нас, докато завършваме тази приказка за Eleven и нейните смели приятели", завършиха те писмото си до феновете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay