Защо все повече хора предпочитат да останат сами в днешно време

Защо все повече хора предпочитат да останат сами в днешно време

Днес съвременните хора започнаха да поставят под въпрос нормите и се научиха истински да се радват на самотния си живот - но защо? Има различни причини, поради които хората днес биха искали да останат сами за по-дълъг период от време или може би дори завинаги. Това е така, защото просто вече не се счита за "грешно".

1. Времето, прекарано с други хора, е по-приятно

Хората започнаха да се фокусират повече върху личното време, социалния си живот и кариерата си. Те не искат животът им да се контролира от състоянието на връзката им или да пренебрегват собственото си достойнство. Това им дава шанса да останат по-отворени за нови приключения и всъщност се възприемат като по-забавни, защото са необвързани. 

Те се наслаждават на всяка минута от живота си, което е повече, отколкото могат да кажат хората от предишните поколения. Те признават стойността на живота.

2. Жените харесват чувството за независимост

Жените обичат чувството, че са свободни. Те се съсредоточават върху кариерата си и уважават личния си живот, без да се налага да се жертват заради любовта. Влизането във връзка ги кара да се страхуват, че ще загубят всичко това, особено независимостта си.

Поради това те в крайна сметка се омъжват по-късно в живота си, след като завършат висшето си образование и установят стабилна кариера. Това е основната причина, поради която процентът на разводите е спаднал значително. 

3. С напредването на възрастта животът на необвързаните започва да изглежда по-добър вариант

Проведено е проучване върху хора на възраст между 40 и 85 години, което показва, че повечето хора са доволни от живота си на необвързани. Всъщност с напредването на възрастта те стават още по-доволни. Когато това се сравнило с тези, които имали романтични партньори, не било толкова просто.

Въпреки че много хора не вярват на жена, която е била неженена през по-голямата част от живота си, която казва "Аз съм добре", тя всъщност е. Психическото и физическото им здраве е също толкова добро, колкото и на обвързаните хора.

4. Все повече хора не искат да се ангажират

Хората, които търсят силна връзка и искат да се обвържат, в крайна сметка са необвързани, защото не могат да намерят някой, който също цени ангажираността. Днес това е рядко и създава страх, който държи хората далеч един от друг.

Когато продължавате да напомняте на партньора си за стойността на ангажирането, но той не променя възгледа си, изглежда, че сте загубили време за нищо. Ето защо някои хора смятат, че намирането на партньор на същото ниво не си струва, а в някои случаи и невъзможно.

5. Те трудно се доверяват на другите

Въпреки че има страхотни любовни истории, тези, които имат лош край, обикновено са по-запомнящи се. Този факт може да играе с нашата способност да се доверяваме и може да затрудни вярването на това, което някой друг казва. Времето, през което трябва да опознаем нечия личност и да видим дали може да им се вярва, изглежда твърде много.

6. Остават необвързани поради ниско самочувствие

Когато ни е приятно да мечтаем, да спим, когато пожелаем, и да прекарваме време сами, започваме да мислим, че не сме достатъчно добри, за да имаме партньор. Най-вече защото този начин на живот не е лесен за споделяне с другите, но за нас той е просто перфектен. Изглежда ниската самооценка държи много хора далеч от връзките и те са по-щастливи да останат необвързани, без да се притесняват какво мисли другият за тях.

7. Искат да работят върху себе си

Да, в една връзка можете да работите върху себе си, но има повече възможности да го направите, когато сте сами. Когато работите върху саморазвитието си, е по-лесно да изградите по-добър характер и да работите върху своите слабости и да станете по-силни. Когато нямате някой друг, за когото да помислите, има много повече време за бизнес идеи, отдих и тренировки. Свободата да избирате какво искате да правите със свободното си време е причината мнозина да решат да останат необвързани. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay