10 факта за Маги Смит, които доказват, че е достойна за уважение жена

10 факта за Маги Смит, които доказват, че е достойна за уважение жена

По-младите фенове вероятно я познават най-добре от Хари Потър. Но легендарната й кариера започва преди няколко десетилетия. Маги Смит започва да играе в театъра и да участва филми през 1952 г. и оттогава е постигнала почти всичко, което може да се постигне в индустрията. Въпреки огромната й популярност и успех, със сигурност ще ви изненадаме с тези факти за нея: 

Първоначално родителите й не подкрепяли актьорските й амбиции

Родена в Илфорд, Англия, на 28 декември 1934 г., родителите й били всичко друго, но не и супер запалени фенове на театъра. Майка й била секретарка, а баща й работел като лаборант в Оксфордския университет.

Родителите й не разбирали стремежите й, нито я подкрепяли. Майка й дори смятала, че няма шанс да стане актриса "с такова лице".

По време на снимките на Хари Потър се бори с рака 

По време на епичната битка в магьосническия свят, актрисата, изиграла професор Минерва Макгонъгол в Хари Потър, водела битка и в личен план. Маги Смит била диагностицирана с рак на гърдата на 73-годишна възраст и провеждала химио и лъче терапия. Легендарната актриса обаче показала вдъхновяваща воля и несломима душевна сила и стоически завършила сцените си.

Тя има впечатляващо количество награди

Ето някои от нейните постижения: четири награди Еми, седем BAFTA, награда Тони и две награди Оскар. Три Златни глобуса, шест награди за най-добра актриса Evening Standard Theatre и пет награди на Гилдията на екранните актьори. Всичко, от което се нуждае, е Грами, за да се присъедини към клуба EGOT – група хора, които са спечелили всички големи награди в своята индустрия.

Синовете й също са актьори

И двамата й сина, Тоби Стивънс и Крис Ларкин, се занимават с актьорство. Смит казва, че не ги е тласкала в тази посока, но е подкрепяла и насърчавала техните избори.

Може да пее много добре

Актьорската професия понякога изисква малко певческо майсторство и това е сфера, в която Маги Смит се отличава. Ревюто на West End и New Faces са само няколко примера, в които нейният музикален талант блести. Но когато я питат за това, тя запазва доста скромно и земно отношение. 

Тя наистина не харесва Шекспир

Маги просто казва "Шекспир не е моето нещо".

Обича повече театъра, отколкото киното

Истинската й любов е другаде, в уютния и личен, но магнетичен и сюрреалистичен дух на театъра. 

Среща Даниел Радклиф преди снимките на Хари Потър

Всички си спомнят бързата трансформация, която професор Минерва Макгонъгол направи пред изненаданите студенти в Хари Потър и философският камък. Това обаче не бил първият път, когато Маги работи с актьорското чудо Даниел Радклиф. Те работят заедно в драмата на BBC Дейвид Копърфийлд през 1999 г., две години преди началото на филмовата сага за момчето магьосник. 

Има специална връзка с котките

Е, котките не са само духовното животно на Макгонъгол. Изглежда, че и Маги ги обича. Тя споделя, че много харесва сцената в първия филм, където се превръща в котка. Освен това тя е участвала в кампания за набиране на средства за бездомни котки, където известни личности създават специални произведения на изкуството, които след това са продадени на търг и дарени за защита на котките.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay