25 забавни факта за Ема Уотсън

Ема Уотсън без съмнение е една от най-популярните актриси на нашето време. Тя стана известна с ролята си на Хърмаяни Грейнджър в популярната поредица "Хари Потър".

Макар че е доста популярна, феновете не знаят много за нея.  Ще задоволим вашето любопитство с 30 от най-интересните факти за Ема Уотсън:

1. Въпреки че всички мислят, че Ема Уотсън е британка, тя всъщност е родена в Париж, Франция, и може да говори малко френски!

2. Ема е на 32 години и е родена на 15 април 1990 г. Пълното ѝ име е Ема Шарлот Дюер Уотсън.

3. Ема Уотсън е от британски и турски произход, а родителите ѝ са адвокати. Двамата се разделят, когато тя е малка.

4. Поради тази причина Ема има трима доведени братя и две доведени сестри.

5. Тя иска да бъде актриса от едва 6-годишна възраст! За щастие, успява да участва в оксфордския клон на Stagecoach Theatre Arts като дете.

6. В училище тя също била в отбора по танци, както и в отбора по хокей на трева.

7. Първата ѝ актьорска роля е на Хърмаяни Грейнджър в популярната поредица "Хари Потър". Преди това никога не се е занимавала професионално.

8. Нейните учители я убедили да се яви на прослушване за ролята, но тя всъщност трябвало да се яви на прослушване седем пъти, преди най-накрая да бъде избрана за Хърмаяни.

9. По време на снимките на Хари Потър, Ема и другите млади актьори ходели на училище.

10. Ема Уотсън стига до корицата на Teen Vogue на 15-годишна възраст – по това време тя е най-младият човек, който някога е стигал до корицата.

11. Ема посещава университета Браун през 2009 г. Тя избрала американски университет, вместо английски, защото казва, че американските университети позволяват повече свобода на студентите да учат каквото искат.

12. Завършва бакалавърска степен по английска литература през 2014 г.

13. Освен това е и сертифициран инструктор по йога и медитация.

14. Ема дори е ходила до канадските Скалисти планини, за да получи уединение за тиха медитация.

15. Ема си води дневник, което е едно от любимите ѝ неща. Пише за всичко в него- от йога, мечти, актьорско майсторство, хора, които е срещала, и съвети, които е получавала.

16. Любимата книга на Ема от поредицата за Хари Потър е "Хари Потър и Затворникът от Азкабан".

17. Въпреки че е известна с ролята си на Хърмаяни Грейнджър, която е брюнетка, естественият ѝ цвят на косата е рус.

18. Любимият филм на Ема е "Нотинг Хил", а любимото ѝ телевизионно шоу е "Приятели".

19. Любимата ѝ напитка е джин с тоник!

20. По време на партито на Оскарите на Vanity Fair през 2014 г. Ема случайно заспива в хотелската си стая и пропуска партито след шоуто. 

21. Ема влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-касовата актриса на десетилетието. Филмите ѝ са спечелили над 5,4 милиарда долара по целия свят!

22. Работата ѝ в поредицата за Хари Потър ѝ спечелва достатъчно пари, над 12 милиона долара, така че да не ѝ се налага да работи никога повече.

23. Когато Ема получава наградата Britannia за 2014 г. за британски артист на годината, тя посвещава наградата на домашния си любимец хамстерът Мили, който починал, докато Ема снимала Философския камък.

24. Една от добрите приятелки на Ема е Софи Съмнър, която беше победител в "Следващият топ модел на Америка". Те дори са били съквартиранти!

25. Ема Уотсън признава, че е била силно влюбена в Том Фелтън по време на снимките на Хари Потър, защото той е бил малко по-голям и тя го е виждала като лошо момче.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay