Историята на Брендън Фрейзър- талантлив актьор с труден живот

Историята на Брендън Фрейзър- талантлив актьор с труден живот

В началото на 2000-те, Брендън Фрейзър е холивудски актьор с голям потенциал. Всички помним красивия дивак от комедията "Джордж от джунглата" или смелия Ричард О’Конъл от "Мумията". Но изведнъж той изчезна от големия екран. Сега потребителите на социалните медии се чудят какво се е случило с този някога толкова популярен актьор.

Ние решихме да споделим истинската история на живота и актьорската кариера на Брендън Фрейзър.

Брендън Джеймс Фрейзър е роден в САЩ. Майка му е била продавач-консултант, а баща му бил служител на канадската външна служба. През 1990 г. Фрейзър завършва Корниш колежа по изкуствата в Сиатъл и се премества в Холивуд. Преди да започне да играе, той е работил на различни места - дори е жонглирал в универсален магазин.

Историята на Брендън Фрейзър- талантлив актьор с труден живот

Първият филм с участието на Фрейзър е California Man. Става дума за приключенията на пещерния човек в Лос Анджелис през 90 -те години. Много критици нарекоха тази комедия глупава, така че тя беше оценена доста ниско. По-късно той изигра още няколко главни роли в не толкова известни филми, като Училищни връзки, Airheads и The The Passion of Darkly Noon.

28-годишният Фрейзър стана известен през 1997 г., когато излезе филмът "Джордж от джунглата". Историята за човек, отгледан от маймуни, завладя сърцата на зрителите и спечели 174 милиона долара по целия свят.

"Бях ходеща пържола", каза Фрейзър за тогавашния си вид. Поради тази причина трябвало да тренира много и да премине на строга диета.

Актьорът сам направил всички каскади. "Спомням си, че след като бях вдигнат на кран на 60 фута височина, трябваше да се люлея с 30 мили в час за 300-футов замах", спомня си Фрейзър. В крайна сметка той се контузил.

Хората също може да си спомнят Фрейзър от ролята му в "Светлина от миналото", където той играе мъж, който е роден и израснал в ядрен заслон и излиза за първи път на 35-годишна възраст. Въпреки че филмът получи смесени отзиви от критиците, много хората го харесаха. Независимо от това, критиците многократно възхваляват актьорския талант на Фрейзър. Например, след излизането на филма "Богове и чудовища", един от критиците каза: "Непризнат, но просто изключителен".

Историята на Брендън Фрейзър- талантлив актьор с труден живот

Големият пробив на Фрейзър се случи през 1999 г., когато Стивън Сомърс го засне в приключенския филм "Мумията". Първоначално ролята на Рик О’Конъл се предлага на Том Круз, Брад Пит и Бен Афлек, но режисьорът и продуцентът гледат комедията "Джордж от джунглата" и решават, че Брендън Фрейзър е идеален за тази роля. Филмът е заснет в Мароко в пустинята Сахара, където змиите, пясъчните бури и парещото слънце направили работата наистина трудна за снимачния екип.

В резултат на това филмът жъне голям успех и в наши дни той се нарича един от основните блокбастъри на 90-те години. Критиците споменаха също, че характерът на Брендън Фрейзър е изпреварил времето си: човек, обсебен от това да покаже колко мъжествен мъж е, но той беше просто нормален мъж с истински емоции. 

Веднага след Мумията бяха пуснати няколко други филма с участието на Фрейзър. Комедията Dudley Do-Right получи неблагоприятни отзиви от критиците.

Комедията, Bedazzled (2000), история за мъж, сключил сделка с дявола, за да завладее сърцето на жената, която обича, получи смесени отзиви от критиците, въпреки че имаше търговски успех.

През 2001 г. фентъзи комедията "Monkeybone" излиза и се превръща в провал, печелейки само 7 милиона долара по целия свят с бюджет от 75 милиона долара.

През 2001 г. премиерата на "Мумията се завръща" получи смесени отзиви от критиците, но постигна търговски успех. След това бяха пуснати няколко други филма, които не покриваха изразходвания бюджет. Looney Tunes: Back in Action беше сред тях, където Фрейзър играеше заедно с анимирани герои, докато драмата "Въздухът, който дишам" получи изключително негативен отговор от критиците.

"Чувствах се като конят от Animal Farm, чиято работа беше да работи, да работи и да работи", каза по -късно актьорът.

През това време се случи неприятен инцидент: Фрейзър имаше конфликт с влиятелна личност и кариерата му в Холивуд пропадна. Според актьора, той изпаднал в депресия и решил да напусне за известно време киноиндустрията.

Семейният живот на Фрейзър също не е гладък. Той се среща с бъдещата си съпруга, актрисата Афтън Смит, на барбекю в къщата на Уинона Райдър през лятото на 1993 г. Те се оженили през 1998 г. и през своите 9 години брак имат 3 сина, Грифин, Лиланд и Холдън. В интервю двойката спомена, че най-големият им син Грифин е с аутизъм.

През 2007 г. Брендън и Афтън решават да се разведат. Синовете им живеят с майка си, но актьорът прекарва цялото си свободно време с тях. В къщата си в Бедфорд той гледа кон на име Пекас, който помага на сина му Грифин да се чувства по -добре.

Историята на Брендън Фрейзър- талантлив актьор с труден живот

В края на 2000-те изглеждаше, че кариерата на актьора има шанс да се съживи. Започнаха снимките на "Мумията: Гробницата на императора на дракона". Сценарият на филма се въртеше около героя на Фрейзър, съпруга му и техния пораснал син. Тъй като Фрейзър направи всички каскади сам, той получи няколко сериозни наранявания. Той прекарва 7 години в болници за операции, включително частична подмяна на коляното, операция на гласните струни и лумбална ламинектомия. Всичко това довело до наддаване на тегло.

Въпреки че филмът имаше умерен търговски успех, критиците и зрителите не го похвалиха толкова, колкото първите 2 части. Рейчъл Вайс беше заменена с друга актриса, мястото беше преместено от Египет в Китай и атмосферата беше напълно различна, така че зрителите получиха нещо, което не очакваха.

В резултат на това четвъртият филм беше отменен и студиото започна работа с участието на Том Круз.

Подобно нещо се случи с друг блокбастър, в който участва Фрейзър. Филмът "Пътешествие до центъра на Земята" спечели над 200 милиона долара по целия свят и продуцентите искаха да направят продължение. Но режисьорът беше зает с друг проект и Фрейзър каза, че иска да работи само с него. В резултат на това основната роля беше дадена на Дуейн Джонсън.

Оттогава Фрейзър е участвал само в малко известни телевизионни сериали и нискобюджетни филми, никога в главни роли.

Когато актьорът беше почти забравен, филмовият режисьор Дани Бойл забеляза Фрейзър в телевизионен сериал и го покани да участва в неговия проект Trust. Тогава Стивън Содърбърг покани актьора да играе в неговия трилър "No Sudden Move".

В момента 52-годишният Брендън Фрейзър планира да участва в няколко бъдещи премиери, включително западната криминална драма "Killers of the Flower Moon". "Ще работя с Мартин Скорсезе, Леонардо Ди Каприо и Робърт Де Ниро. Малко съм притеснен от това", каза Фрейзър в скорошно интервю. 

Настоящият външен вид на актьора, който показва, че е напълнял, предизвика много дискусии в социалните мрежи. 

В днешно време феновете на Брендън Фрейзър, които го обичат от ранна възраст, подкрепят актьора в социалните мрежи и му пожелават всичко най-добро в кариерата му.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!




0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay