Кейт Бланшет: Силна майка на четири деца и щастливо омъжена съпруга

Актрисата планира да намали работните си ангажименти през идната година

Кейт Бланшет: Силна майка на четири деца и щастливо омъжена съпруга

Кейт Бланшет е горда майка на четири деца и щастлива съпруга на сценариста и продуцент Андрю Ъптън. През март тази година двамата осиновиха малката Едит, която се присъедини към детския отбор в семейството, и вече се радва на компанията на тримата си братя - Дашиъл, Роман и Игнашъс, които са биологични деца на двойката.

В интервю за Harper's Bazaar актрисата споделя, че смята да си взема заслужена почивка от работните ангажименти през 2016 година, за да се посвети на грижите за Едит и останалите хлапета. Въпреки че когато осиновява Едит, момчетата вече са пораснали и онези така важни първи седем години са изминали, Кейт признава, че с идването на Едит в дома им усещането, че става майка за пръв път я връхлита с пълна сила.

Бланшет признава още, че със съпруга си, с когото има връзка от почти две десетилетия, са мечтали да осиновят дете от дълго време. "Поставиха ни в списъка и постепенно получихме чаканото обаждане. Но не знаеш нищо за детето, което ще осиновиш, преди да се срещнеш лично с него”, разказва звездата.

А решението осиновяването да се случи в САЩ, а не в родната Австралия, Кейт взима заради законите в родината си. "Законите трябва да бъдат променени така, че да бъдат в интерес на детето. В противен случай то просто бива подмятано напред-назад през сложната система. А ако това продължи, докато детето стане на 5 или 7 години, то нанесените върху него щети вече са огромни”, смята актрисата.

"Когато една държава пази история, в която децата са отнемани принудително от своите родители и от произхода си и този проблем не се разрешава, законът за осиновяването става нестабилен и не е в услуга на детето. Предстои да се зададе една огромна вълна от деца сираци заради кризата в Сирия и в Европа, така че светът трябва да отговори на този прилив. Това е глобален въпрос”, не крие мнението си Бланшет.

Междувременно, Кейт се приготвя за 88-мата церемония по връчването на наградите "Оскар”, която ще бъде проведена в края на февруари 2016 година. Носителката на две златни статуетки ще се бори за трета с ролята си на домакиня, която се впуска в хомосексуална афера, във филма "Карол”.

Кейт Бланшет: Силна майка на четири деца и щастливо омъжена съпруга

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay