Лео ди Каприо за сблъсъците със смъртта и политическите си убеждения

Какво мисли актьорът за климатичните промени в околната среда?

Лео ди Каприо за сблъсъците със смъртта и политическите си убеждения

Всеки знае колко епична е борбата на Леонардо ди Каприо по пътя към спечелването на заветния "Оскар”. Във филмовите среди се носи мълвата, че именно следващата 88 церемония по връчването на наградите ще бъде тази, която ще му донесе желаната статуетка. Предстои да разберем дали това ще бъде така.

Наскоро обаче бе отбелязана трагичната съдба на голяма част от филмовите персонажи на ди Каприо. Много от героите му се оказват мъртви до финалните минути от лентата. Знаем за тъжната история на Джак в "Титаник”, за всеизвестната гибел на Ромео в "Ромео и Жулиета”, а не по-различно е положението във филмa "От другата страна”. Дали съдбата на Хю Глас - персонажът на актьора в новия му филм The Revenant ще има същата съдба?

41-годишният актьор даде интересно интервю за списание Wired, в което говори за своите собствени сблъсъци със смъртта, както и за глобалния проблем, свързан с климатичните промени.

Лео признава, че приятелите му го наричат "последния човек, с когото би искал да се впуснеш в екстремни преживявания”. Това е така, защото той винаги успява някак да се забърка в голям проблем и да се озове на крачка от голямо бедствие. "Например, когато бях в Южна Африка и се гмурках с акули, една голяма бяла акула скочи право в клетката ми. Едната част от тялото беше вътре и тя се опитваше да ме нападне.

Всъщност акулата преследваше една риба, която беше точно върху клетката ми. При опита да я хване, се заклещи. Освободи се съвсем сама, след като направи няколко големи захапки в близост до главата ми”, разказва ди Каприо.

По въпроса за климатичните проблеми и дилемата на кого трябва да вярват хората - на политиците, на учените или на природозащитниците, Лео смята: "Не искам да превръщам интервюто в политически oриентиран разговор, но първият президентски дебат на Бърни Сандърс беше наистина вдъхновяващ. Всичко онова, което каза за околната среда, беше много интересно.

Кой знае кой от кандидатите ще стане следващият президент на САЩ. Който и да е - трябва да водим диалог с него относно климатичните промени. Имам предвид това, че когато кандидатите бяха запитани кой е най-големият проблем на планетата в момента, Бърни Сандърс каза просто "климатичните промени”. Това за мен е вдъхновяващо”, признава ди Каприо.

Лео ди Каприо за сблъсъците със смъртта и политическите си убеждения

За още интересни светски материали, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay