Светът казва "Сбогом" на легендата Принс!

Емблематичният изпълнител почина в имението си Минеаполис

Светът казва "Сбогом" на легендата Принс!

Уникалният артист, изпълнител и музикант Принс почина на 57-годишна възраст. Светът изгуби поредната легенда, белязала живота на милиони хора по света. Той бе намерен в асансьора на имението си в Пейсли Парк в Минеаполис. Причината за смъртта все още не е известна, но скоро се очаква да се разбере. Седмица по-рано певецът е бил хоспитализиран, заради усложнил се грип.

Една от най-емблематичните икони в историята на музиката е израснала на музикалната сцена в родния си град Минеаполис, където прекарва целия си живот. Дебютният албум на Принс "For You”, издаден през 1978 и едноименния втори "LP”, издаден през октомври 1979 г., дават началото на невероятна кариера със серия от албуми, сред които "Purple Rain” и ” Around The World In A Day”.

Светът казва "Сбогом" на легендата Принс!

Именно песента "Purple Rain” му носи огромната слава. Албумът със същото име е първият му номер 1 албум в класацията Billboard 200. Песента е сауднтрак към филма "Purple Rain”, която му носи две награди "Грами” и "Оскар”. Той побеждава "Thriller” на Майкъл Джексън за любим поп-рок албум на американски музикални награди през 1985 година. През цялата си кариера той печели седем награди "Грами” от общо 32 номинации. Принс е създател и на едни от най-големите хитови в музикалната индустрия.

Светът казва "Сбогом" на легендата Принс!

Като артист Принс е известен като перфекционист, който изпипва всичко, което прави до последния детайл. Изключително талантлив, той обича да експериментира, променяйки отношението на хората към музиката завинаги. Ще бъде запомнен с уникалния си глас и невероятните си музикантски умения с китарата. През своята над 35-годишна кариера той издава 39 солови албума и никога не спира да твори.

Светът казва "Сбогом" на легендата Принс!

С несравнимия си творчески ум, той не спира да влия на попа, R & B звученето, фънка и рапа. Музикалното му наследство ще остане завинаги в историята и още дълги години ще служи за вдъхновение на настоящите и бъдещи изпълнители.

Светът казва "Сбогом" на легендата Принс!

Редица знаменитости и колеги на звездата изразиха болката си в социалните мрежи. Марая Кери сподели тяхна обща снимка с посланието: "Гений, вдъхновение, легенда, приятел. Ще липсваш на света. Никога няма да преживея смъртта ти.” Пол Макартни написа в Twitter: "Бог да благослови този креативен гигант. Благодаря ти, Принс. С любов, Пол”. Бионсе, Алиша Кийс, Ан Хатауей, Оливия Уайлд, Опра, Стиви Никс са само малка част от почитателите на великия изпълнител, които изразиха почитта си към него.

Светът казва "Сбогом" на легендата Принс!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay