Сутрешните навици на звездите

Повечето успешни хора имат много общи неща. Например, всички те са съгласни, че първото нещо, което трябва да правите сутрин, е да се заемете с най-лошото нещо в списъка си със задачи. Сред другите характеристики на тяхното ежедневие обикновено има добре балансиран и стриктно организиран дневен график, който им помага да процъфтяват както в кариерата, така и в личния си живот.

Събрахме 11 сутрешни навика на известни хора, които можете да откраднете, за да бъдете успешни:

Дженифър Анистън: Става рано

Вероятно сте чували, че повечето успешни хора са ранни птици и Дженифър Анистън не е изключение. Всеки работен ден тя става в 4:30 сутринта и веднага започва да изпълнява сутрешните си ритуали.

Като част от сутрешната си рутина, Дженифър измива лицето си със сапун, пие гореща вода с лимон, след което медитира в продължение на 20 минути. Ранното ставане ѝ позволява да започне деня и да има малко време за себе си, преди да отиде на работа.

Опра Уинфри: Медитира

Ползите от медитацията са добре известни на мнозина - тя помага за намаляване на стреса, подобряване на производителността, насърчаване на креативността и поддържане на общото благосъстояние. Ето защо Опра Уинфри обикновено включва медитация в ежедневието си.

Опра започва всяка сутрин с 20 минути медитация, като не пропуска празниците и уикендите. Тя казва, че седенето в тишина я изпълва с надежда, чувство на удовлетворение и дълбока радост. Ако обаче бърза, тя медитира само 10-12 минути, но два пъти на ден.

Тим Ферис: Поставя си малки цели

Тим Ферис знае много за успеха, просто защото е интервюирал хиляди велики лидери от всички сфери на живота. "Спечели сутринта, спечели деня", е мотото на Тим, изразено в една от книгите му.

Ферис избира да започва дните си, като разчиства както стаята, така и ума си, и затова първо върши най-лесната, но най-досадна задача: оправя леглото си. Това просто действие му дава чувство на гордост и постижение. След като направи това, той може да бъде сигурен, че има поне едно нещо в живота му, което е абсолютно под негов контрол, а за всички останали не си струва да се тревожи...

Леа Мишел: взима си горещ душ

Всяка сутрин след бърза чаша кафе Леа Мишел взема горещ душ. Тя отделя време за дълъг душ дори в най-натоварените си дни, защото тази процедура ѝ помага да се отпусне и да изгони всички токсини от тялото си.
Когато взема душ, Мишел ексфолира тялото си два пъти - тя започва със сухо четкане и след това използва домашно приготвен скраб, съдържащ кокосово масло, кафява захар или морска сол и зехтин.

Ричард Брансън: прекарва време със семейството

Без значение какво прави по-късно, Ричард се събужда около 5 сутринта, тренира и закусва. Най-важната част от сутринта му обаче е прекарването на времето със семейството му.

Брансън казва, че малко качествено семейно време му осигурява страхотно настроение, преди да се заеме с работата. Според някои проучвания това също така намалява стреса, подобрява здравето и удължава живота ви.

Джесика Алба: Тренира с приятелите си

Всички успели хора знаят важността на спорта. И ако не тренирате сутрин, най-вероятно няма да го правите и вечер, когато сте изморени от деня. В същото време е толкова трудно да се накарате да станете малко по-рано, за да тренирате, като знаете, че можете да прекарате това време в уютното си легло.

Джесика Алба намира изход от тази ситуация - тя използва своите приятели за тренировка, за да я мотивират. Актрисата признава, че упражненията не са любимата ѝ дейност, но ѝ помагат да намали стреса, а приятелите ѝ винаги я мотивират да посещават заедно часове по йога или спининг.

Британи Сноу: Слуша специален плейлист

Дори ако обикновено се будите леко кисели, можете лесно да промените негативното си настроение в положително, като използвате някои добри мелодии. Звездата на The Pitch Perfect Британи Сноу го нарича плейлист за "подготвяне".

След закуска тя пуска свой собствен плейлист, пълен с повдигащи настроението песни. Помага ѝ да се събуди бързо и да си създаде подходящо настроение за останалата част от деня.

Джулиан Гаф: Изразява благодарност

Джулиан Гаф предпочита да започне деня си с положителна нотка, като изпълни свой собствен сутрешен ритуал на благодарност. Веднага след като се събуди в 6:30 сутринта, тя сяда в леглото си и си мисли за 5 неща, за които е благодарна и които или вече са ѝ се случили, или които иска да направи през този ден.

Джулиан също си поставя някои малки духовни цели за следващите 24 часа. Това може да бъде нещо като да накарате 10 души да се усмихнат през деня, например. Едва след това тя става от леглото, мие зъбите си и продължава с другите си сутрешни процедури.

Дейвид Карп: Не проверявайте имейлите си

Основателят и главен изпълнителен директор на Tumblr Дейвид Карп е сигурен, че четенето на имейли сутрин у дома не е особено продуктивно. Вместо това той прави това, когато пристигне на работа около 9:30 или 10:00 сутринта. Ако има нещо спешно, за което той трябва да знае, хората винаги могат да му се обадят или да му изпратят съобщение.

Дейвид също така настройва филтри на имейла си, така че входящата му поща да получава съобщения само от персонала, работещ в неговата компания, и от приятелката му — останалите му имейли отиват в папката "несортирани". Когато пристигне в офиса си, той преглежда папката си с входящи и отговаря на всички съобщения. След това отваря папката "несортирани" и проверява дали има нещо важно там.

Кейт Хъдсън: Ледена баня за лицето

Кейт Хъдсън обикновено се събужда с помощта на ледена баня. Тя възприема този навик от гримьор, с когото работела, и започнала да го прави всяка сутрин.

За да си направи ледена баня за лице, Кейт използва купа, пълна с много лед и малко вода. Тя забива лицето си и се опитва да остане там колкото може по-дълго. Тази смразяваща вана я събужда много бързо, а също така омекотява кожата на лицето ѝ и ѝ придава блясък.

Марк Зукърбърг: Не взима решения

Разбира се, наличието на много възможности може да изглежда страхотно и дори луксозно за някои от нас. Но когато бързате сутрин, губенето на тези ценни минути да решите какво да облечете или да ядете може всъщност да превърне деня ви в пълна катастрофа. Ето защо много богати и успешни хора доброволно са избрали да елиминират решенията си през целия ден.

Един от най-добрите примери за това е Марк Зукърбърг, който признава, че има около 20 еднакви сиви тениски в гардероба си. Тази липса на избор му помага да избегне умората от вземане на решения и да съсредоточи вниманието си върху бизнеса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay