Известни актьори и актриси, които трябвало да работят за жълти стотинки

Много хора смятат, че актьорите и актрисите живеят в безкраен лукс и печелят огромни суми пари за работата си. Но понякога водещите звезди работят за много малко пари или дори безплатно. Някои от тях искали да участват в проект, който им харесва, заради историята, а други трябвало да се съгласят да работят за малко пари, за да могат по-късно да получат проекти за милиони долари.

Направихме малко проучване и установихме кои знаменитости са работили за жълти стотинки в даден момент от кариерата си:

Джим Кери - Ace Ventura: Detective Pet

Ако Джим Кери е във филм, това обикновено означава, че ще се смеете много и ще се забавлявате през следващите 2 часа. В началото на кариерата си известният комик печели много малко пари. Например, за Ace Ventura: Pet Detective, той получил само 350 000 долара. Но филмът спечелил много пари в боксофиса и Кери стана много популярен от него. Така че за следващите си проекти, като Dumb and Dumber и The Cable Guy, той спечелил съответно 7 милиона и 20 милиона долара.

Джулия Робъртс -Мистична пица

Mystic Pizza е третият филм във филмографията на Джулия Робъртс. Издаден е 2 години преди легендарната Pretty Woman (който също не й спечелил много пари) и е за мечтите и живота на 3 сервитьорки в кафене Mystic Pizza. За ролята в тази романтична комедия Робъртс получил нелепите 50 000 долара. Актрисата също трябвало да боядиса светлата си коса в тъмен цвят за тази роля.

Дженифър Лопес -Да свалиш Уолстрийт

Двамата предишни актьори спечелили много малко пари в началото на кариерата си, но Дженифър Лопес не спечелила нищо за роля, която играе като утвърдена актриса и певица. През 2019 г. тя се появи във филма, Hustlers, напълно безплатно. Лопес също беше продуцент на този филм, тъй като тя наистина се интересуваше от историята. Тя също така искаше да покаже, че жените могат да правят добри филми и има екип, състоящ се предимно от жени.

Дженифър Анистън - Приятели (сезон 1)

Дженифър Анистън много пъти е била в списъка на най-високоплатените актриси. Тя дори беше в Книгата на рекордите на Гинес за 1 милион долара, които получи за финалния епизод на Приятели. Но по време на първия сезон на продукцията тя получава само 22 500 долара на епизод.

Опра Уинфри -Пурпурен цвят

Известната телевизионна личност, Опра Уинфри, се появи в "Пурпурен цвят" на Стивън Спилбърг в ролята на София. Опра се притеснявала, че може да бъде уволнена, но филмът й носи номинация за Оскар за най -добра поддържаща роля и тя взима малко пари - само 35 000 долара.

Гал Гадот - Жената чудо

Израелският модел, Гал Гадот, е актриса от 2009 г., но много хора я познават като Жената чудо. Филмът спечели повече от 800 милиона долара, но Гадот получила само 300 000 долара за ролята.

Крис Евънс- Капитан Америка: Първият отмъстител

Ниските заплати във филмите за супергерои не са рядкост. Крис Евънс спечелил същата сума пари за главната роля в "Капитан Америка: Първият отмъстител", както Гал Гадот в "Жената чудо". Смята се, че в подобни проекти марката е по-важна от лицето на всеки актьор. Но, разбира се, след успеха на филма, доходите на актьора започнаха да растат. Например, за същата роля в Avengers: Endgame, Евънс спечелил 15 милиона долара.

Дейзи Ридли- Междузвездни войни: Силата се пробужда

Дейзи Ридли, която играе един от главните герои в Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда, също не спечелила много пари. Когато работела по "Силата се пробужда", преди това тя се беше появила във филм на ужасите "Scrawl", заедно с няколко късометражни филма. Не знаем точната сума, която е спечелила за Междузвездни войни, но определено е някъде в диапазона от 100 000 до 300 000 долара.

Линдзи Лоън- Каньоните

Линдзи Лоън беше голяма звезда в края на 90-те до 2000-те с големи роли в комедийни филми, като "Капан за родители" и "Подли момичета". Тези роли я правят известна и доста богата. Но няколко години по-късно кариерата й тръгна надолу и тя си взе почивка. През 2013 г. Лоън се появява в независим филм "Каньоните" и печели само 6000 долара. Филмът е заснет за 23 дни. Същата година тя получава 200 000 долара за сцена в Scary Movie 5.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay