Изправяне на косата с необикновени средства

Оставете пресата и сешоара настрана. Време е за полезните продукти, които изправят косите

Изправяне на косата с необикновени средства

Може би сте забелязали, че сме силни привърженички на природата и често предпочитаме да използваме даровете ѝ, за да се грижим за добрия си външен вид. Тъй като много дами ежедневно изправят косата си с помощта на преса или сешоар (понякога и двете), решихме да потърсим малко информация как може да се постигне същият резултат, но с щадящи косата средства.

Защо не изпробвате с кокосово мляко

То влияе благотворно на косъма и в същото време може да изправи косата. За целта си вземете една чаша кокосово мляко, добавете сока от един лимон и разбъркайте добре получената смес. Получената консистенция нанесете на чиста и леко подсушена коса, увийте с кърпа и изчакайте около 30 минути. Измийте с топла вода и измиващ продукт.

Вкусната комбинация от мед и мляко

Тази сладка смес може да изправи косата ви. Просто трябва да налеете прясно мляко в чаша и да добавите лъжичка мед. Отново бъркате добре и нанасяте на косата. Процедурата е същата, така че действайте!

Неподозираната сила на растителното масло

Всъщност освен за здравето на косата, растителното масло се грижи и за нейната права форма. За процедурата съветваме да използвате затоплен до 45ºС зехтин, който да втриете в косата си. След това увийте в кърпа и изчакайте за маслената баня да подейства поне час. Измийте с топла вода и подходящия шампоан.

Всички тези натурални продукти влияят благотворно на косъма, затова не е нужна топлинната обработка на косата, с която всички сме свикнали.

15 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay