Интервю с Ивайла Бакалова, лице на Sofia Fashion Week AW 2018

Интервю с Ивайла Бакалова, лице на  Sofia Fashion Week AW 2018

Ивайла Бакалова е модел, носителка на титлата Мис България, красива жена и отдадена майка за пример. За втори път тя е лице на Sofia Fashion Week - най-мащабното модно събитие в България и ще отговори на нашите въпроси за модата, красотата и как успява да запази перфектна форма. Сигурни сме, че ще ви бъде интересно да чуете какво сподели с нас тя:

Разкажете ни какво е за Вас да бъдете лице на Sofia Fashion Week AW 2018?

Много съм щастлива да съм лице на Sofia Fashion Week за втори път. Бях, така да се каже, кръстницата на събитието през 2015-та година. Когато организаторът на събитието - Мария Бонева ме покани да бъда лице на модната седмица, бях убедена, че това ще се превърне в нещо, което ще има значение за българската мода. С Мария работим от много години заедно и вече сме близки приятелки. Знам, че това събитие ще става все по-голямо.  Разбира се, то се състои и благодарение и на г-жа Арабаджиева,  която също е мой близък приятел и невероятна жена. Може би тук е момента да кажа, че тя ни липсва и се надяваме всичко да е наред.

Интервю с Ивайла Бакалова, лице на  Sofia Fashion Week AW 2018

Какво означава за Вас модата?

Модата за мен е нещо важно, това е възможност да изразяваш себе си. Говорейки, имаме начин да изразяваме себе си, обличайки се имаме същата сила да изразяваме себе си. Смятам, че е важно човек да следи модните тенденции, но също така да има и свой стил. Понякога това, което е модерно не е твоето.

Какво мислите за модата в България?

Смятам, че модата в България се развива, защото всяка година виждам все по-талантливи дизайнери. Вече има утвърдени български дизайнери, но виждам и все по-талантливи млади дизайнери, което много ме радва. Мисля, че не отстъпваме по нищо на световните модни дизайнери. Може би единственото, което ни липсва е малко самочувствие.

Интервю с Ивайла Бакалова, лице на  Sofia Fashion Week AW 2018

Какво е необходимо да се промени, за да добием такова самочувствие?

Да добием малко повече опит и може би да се опитаме да бъдем по-позитивни към младите хора, които искат да правят нещо по-различно. Имаме навика да критикуваме повечко, но аз обичам да следвам израза "Ако нямаш по-добро предложение, не критикувай”. Може би е добре да се научим да сме малко по-позитивни, въпреки народопсихологията. Като човек, който пътува много, това ми прави впечатление. Аз обичам държавата си, обожавам да съм тук. Ние имаме най-красивата природа. Когато не съм тук ми липсват приятелите, но не мога да не забележа и чувството на негативизъм. Може би заради начинът, по който живеят хората. Животът не е лесен, но с усмивка нещата винаги стават по-лесни.

Така е, можем да използваме модата като обединяващ елемент. Като носителка на титлата Мис България какъв съвет за стил бихте дали на Вашите многобройни почитатели?

Смятам, че е добре да се следят модните тенденции, но много по-важно е да се чувстваш добре в дрехата си и тя да отразява това, което си. Моят съвет към жените и мъжете е просто да бъдат себе си и да изберат удобни дрехи, които ги карат да се чувстват добре и красиви. Някой иска да бъде по-забележим, друг не иска - всеки според вътрешното си усещане за деня. В крайна сметка какво са модните тенденции - те са идея на някого как е модерно да изглеждаш, но понякога се събуждаш и не искаш да изглеждаш по този начин. Не робувайте на марки и модни тенденции, бъдете себе си и по този начин ще сте най-красиви.

Интервю с Ивайла Бакалова, лице на  Sofia Fashion Week AW 2018

Не можем да не отбележим, че изглеждате невероятно и сте в страхотна форма. Бихте ли издали някоя тайна? Как поддържате фигурата си?

Не бих казала, че е тайна - аз спортувам много. Обичам да прекарвам време сред природата. Когато съм в България денят ми започва с планината. Прекарвам около час и половина сред природата и това много ме зарежда. Кара ме да се чувствам свободна, спокойна, щастлива. Има нещо изключително силно в нашата природа и аз го открих преди години. Обичам да ходя и на фитнес, но само, ако не мога да съм в планината. Спортувам всеки ден, за мен спортът е много важен. 

Спазвате ли диети или режим на хранене?

Аз никога не съм спазвала диети. Позволявам си да хапвам каквото си поискам, просто моите любими храни са плодове и зеленчуци, понякога хлябът ме изкушава. Смятам, че диетата не помага на жените да изглеждат добре, а ги натоварва. Мисля, че  начина на хранене трябва да е начин на живот и да се съобразяваш с това - кое е полезно. Пия много вода. От доста години гледам да започвам деня си с вода. Както имаме нужда на вземем душ, така и организмът ни има нужда да бъде изчистен и водата помага много за това. Вода, спорт и съобразяване, а не ограничение, това е моето правило. Така например, ако един ден изядеш бургер, през следващите четири не трябва да си го позволяваш.

Интервю с Ивайла Бакалова, лице на  Sofia Fashion Week AW 2018

Ще можем ли да Ви виждаме всяка вечер на модния подиум Sofia Fashion Week и какви изненади ни остава да видим?

Присъствам на всяка от вечерите. Смятам, че като лице на Sofia Fashion Week това да откривам и закривам всяка вечер, е не само задължение, но и удоволствие. Ще бъде много интересно, нека хората се насладят и дано да ги изненадаме приятно. За мен е голямо удоволствие да съм тук. От години не участвам в ревюта, рядко снимам каквото и да било, защото от години моят бизнес вече е съвсем различен от моделската професия. За  никой не е тайна, че аз съм вече на тридесет и седем.  За мен е чест и изключително удоволствие да дефилирам на модния подиум може би за един от последните си пъти.

Какво бихте посъветвали младите хора в България, които искат да се занимават с мода и моделство?

На младите хора бих казала да следват мечтите си и да правят това, което ги кара да се чувстват щастливи. Ако това да моделстват е мечта, нека го направят, но ще си позволя да говоря и като майка - не бива да забравят, че моделството е до време и ако е комбинирано с ум, това вече е формула за успех. Като майка на 15-годишно момиче, ги съветвам да не забравят, че красотата и аплодисментите не са най-важното нещо и във времето всичко ще избледнее. Но книгите, които са прочели, филмите, които са изгледали и езиците, които са научили - те остават за цял живот. Нека да се фокусират малко повече върху вътрешната си красота, защото един човек е красив когато е одухотворен и когато има какво да каже. Всяко младо момиче има своя външна красота, но трябва да се фокусира и върху вътрешната си красота. Нека смело да следват мечтите!

Интервю с Ивайла Бакалова, лице на  Sofia Fashion Week AW 2018

Благодарим на Ивайла Бакалова за интересното интервю и за това, че ни позволи да надникнем в ежедневието и правилата й на живот като жена, модел и майка. Желаем й безспирни успехи!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay