Жените на нашето време говорят

Блиц интервю с няколко известни дами

Жените на нашето време говорят

Днес отбелязваме Международния ден на жената. По този повод зададохме няколко "женски" въпроса на дами от различни области на публичния живот у нас - политика, бизнес, лайфстайл и мода. Живеем ли в мъжки свят, коя е жената на която се възхищават, какво биха направили, ако станат премиер на България... вижте техните бързи отговори.

Мария Габриел, еврокомисар, член на Комисията по правата на жените и равенството между половете (на снимката горе)

Живеем в мъжки свят, но... всеки ден все повече се доближаваме до свят на равенство между жени и мъже чрез силата на нашите действия и увереността ни в защитата правата на човека!  

Моето женско оръжие е... упорит и постоянен труд.  

Моята рецепта за успех е..., че "през целия ми живот работих с усърдие. Всеки, който положи същия труд ще постигне това, което и аз съм постигнал". (Бах)  

Жената, на която се възхищавам, е... моята майка, на която благодаря за обичта, всеотдайността, постоянната подкрепа и всичко, на което ме е научила.

Моят любим мъж е... съпругът ми Франсоа. Обич, подкрепа и уважение са в основата на добрите отношения между любими хора.

Ако стана премиер на България, бих... странно звучи да направиш нещо, ако си на някакъв пост. За мен е важно на нивото, на което съм, да правя добро, да защитавам интересите на България и бъда солидарна с тези по света, които се борят за правата на човека и демокрацията.

Жените на нашето време говорят Мария Шишкова, председател на Български форум на бизнес лидерите

Живеем в мъжки свят, но... това не е извинение.
Моето женско оръжие е... умът.

Моята рецепта за успех е... хъс, постоянство и здравословно себенадскачане в работата, любов, търпение и вярност - в личния живот.

Жената, на която се възхищавам, е... майка ми. За невероятната й отдаденост и жилавост.

Моят любим мъж е... великолепен! Грижовен, разбиращ, подкрепящ, толерантен и с прекрасен, лек характер.

Ако стана премиер на България, бих... инвестирала в модернизиране на образованието, бих дала мандат за стратегически реформи в здравеопазването, бих работила за насърчаване на инвестициите в България и в българите.  Няма да ми стигне един мандат, за да се оберат добрите плодове на болезнените реформи и затова бих се фокусирала върху това какво е най-необходимо за страната ни, а не какво би ме задържало на власт.

Жените на нашето време говорят Мира Лазарова, лайфстайл журналист

Живеем в мъжки свят, но... Не мисля, че светът е мъжки, хората са само добри и лоши.

Моето женско оръжие е... Много съм далеч от оръжията, следвам инстинктите и желанията си.

Моята рецепта за успех е... Дори не готвя по рецепти, правя това, което харесвам и никога не се давам.  

Жената, на която се възхищавам, е... Напоследък Мишел Обама. Много внимателно следя колко умно се превърна в пример, във вдъхновение, в мечта. Съжалявам, че и този шанс у нас е пропуснат.

Моят любим мъж е... Необикновен, наистина.

Ако стана премиер на България, бих... Уважавам самопреценката си. Никога не бих могла да бъда премиер на България. Но много добре знам кой би получил доверието ми и защо. Мечтая да живея в страна, в която всеки прави това, за което има дарба. Изглежда просто.

Жените на нашето време говорят Гинка Лазарова - Джия, модел

Живеем в мъжки свят, но...
 не и според мен. Всеки трябва да е главният и най-силен герой в свойто собствено царство.

Моето женско оръжие е... все не мога да усетя кое е и дори си мисля, че ако го усетя ще спре да върши такава добра работа.

Моята рецепта за успех е...
 работа, работа, работа.

Жената, на която се възхищавам, е...
 майка ми.

Моят любим мъж е... с най-красивите къдрици на света.

Ако стана премиер на България, бих... станала приятелка с Цецка Цачева. Не знам защо, но съм сигурна, че има страхотно чувство за хумор.

Жените на нашето време говорят

Вероника Шкетиева, бизнесдама, притежава модната марка Decalogue, поддържа блога Ginger Cookies

Живеем в мъжки свят, но... номерата и триковете за оцеляване в него са чисто женски.

Моето женско оръжие е... свързано със стратегическата тактика "момента на изненадата"- не се цупя, не капризнича и не мрънкам.

Моята рецепта за успех е... простичка - постоянство, устойчивост към душевен мазохизъм, силна емоционална мотивация.

Жената, на която се възхищавам е... Бриджит Бардо. Иска ли питане защо?:)

Моят любим мъж е... съпругът ми. Няма по-добър от него.

Ако стана премиер на България... (но чисто теоретично), бих сменила целия хард диск на системата. Наред с промените, касаещи по-добрия живот на хората, които бих направила с екипа си, ще извоювам категорични и големи права на животните. Такъв действащ закон ще изготвя в това отношение, че никой няма да си помисли да нарани и мравка. Но по-добре да не ставам премиер - това не е моята житейска мисия, нито имам нужните качества. В крайна сметка в тази държава никак няма да е лошо най-после всеки да започне да работи това, което умее.

Жените на нашето време говорят Веси Попова, певица и актриса, участва в "Столичани в повече"

Живеем в мъжки свят, но... сме мъжки момичета.

Моето женско оръжие е... в умението да съм силна, когато се налага и същевременно да показвам нежната си, женствена и дори ранима страна в подходящ момент. Защото всеки мъж има нужда да се чувства силния.

Моята рецепта за успех е... постоянството, упоритостта и умението да се боря.

Жената, на която се възхищавам, е... майка ми! И всяка една майка, която е направила от детето си добър човек.

Моят любим мъж е... моят мъж. Щом намериш човека, когото можеш да наречеш "моя мъж", никой друг не може да го измести... Въпреки, че от 4 месеца насам той е изместен на втора позиция в сърцето ми. От 4 месеца няма нищо, което да е по-важно за мен от сина ми Никола.

Ако стана премиер на България, бих... Не искам да ставам премиер. Не обичам политиката - прекалено е мръсна. А и предпочитам хората да ме харесват.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 13.03.2013|16:39
Каквото я питат, това казва.
10
Не е посочен 11.03.2013|17:39
Джиа милата най-добре да не се изказва на тема политика
9
Не е посочен 11.03.2013|15:02
от кога Вероника Шкетиева не е певица и има линия за дрехи.много ме учуди това за нея,ама браво,започнала е да се занимава с нещо по-смислено
8
Не е посочен 11.03.2013|14:05
Споделям идеите на Мария Габриел
7
Не е посочен 11.03.2013|13:54
Харесаха ми отговорите на Мира Лазарова
6
Не е посочен 11.03.2013|13:52
Вероника Шкетиева може да я объркаш с някоя поп-фолк певица, а не с бизнесдама
5
Не е посочен 11.03.2013|13:21
За жалост обаче, повечето хора като тази млада дама въобще не биват допускани до политическия живот у нас, който е тотално опорочен и се въртят големи далавери.
4
Не е посочен 11.03.2013|13:11
Вероника не беше ли фолк певица?
3
Не е посочен 11.03.2013|09:04
Хубаво е да се събират различни гледни точки, а и дамите в това интервю сами по себе си са пример как се успява в различни области.
2
Не е посочен 08.03.2013|19:44
" инвестирала в модернизиране на образованието, бих дала мандат за стратегически реформи в здравеопазването, бих работила за насърчаване на инвестициите в България и в българите. Няма да ми стигне един мандат, за да се оберат добрите плодове на болезнените реформи и затова бих се фокусирала върху това какво е най-необходимо за страната ни, а не какво би ме задържало на власт." - тази направо да я назначаваме за министър-председател. Аз лично бих гласувала за нея.
1
Не е посочен 08.03.2013|18:27
Всяка жена си има свое виждане на нещата. Всъщност може би щеше да е по-интересно да публикуват подобно интервю от обикновени жени на улицата. Тези тук ги знаем, че винаги имат готов отговор на всичко.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay