Любовен лексикон с Гергана Димитрова и половинката ѝ Дани

В най-любовния месец от годината ви срещаме с няколко двойки, които ще ни разкажат своята история и ще издадат своите тайни за успешна връзка.

Познаваме Гери от социалните мрежи още от ерата, в която царуваше YouTube. Тя радва публиката си със своите видеа на тема красота, мода и лайфстайл, а от известно време тя има и половинка до себе си, с когото са неотлъчно заедно и вече очакват своето първо дете. Ето какво разказаха те пред Jenite.bg: 

От колко време сте заедно?

*От година и половина

Опиши партньора си с няколко думи?

Той : Гери е позитивна, амбициозна, добра, състрадателна и гальовна.

Тя : Дани е много мил, грижовен, прекрасен баща и неимоверно спокоен.

Бяхте ли приятели преди да се влюбите един в друг?

Да, към онзи момент аз бях в емоционална дупка заради загубата на членове на семейството ми и Дани беше спасителният пояс. Спомням си как си говорехме с часове, буквално по 6-7ч всяка вечер.  

Къде се запознахте?

Тук имаме различни теории, хаха! За мен са социалните мрежи, защото там започнахме по-активна комуникация, но Дани твърди, че е едно приложение за запознанства. Реално е така, аз правех проучване за едно видео и се бях регистрирала буквално за два дни. Там разменихме няколко изречения и после той ме намери в ИГ.

Живеете ли заедно? От колко време?

Да, живеем заедно от Юни 2023.

Каква е вашата тайна за успешна връзка?

Много добра комуникация! Говорим свободно за всичко, споделяме си какво ни харесва и какво не и обсъждаме всяко нещо. Хората сме различни и без добра комуникация не смятаме, че може да има здрава връзка и разбирателство.

Какво за вас е любовта?

Колкото и клиширано да звучи - да виждаш щастието си в това на твоя партньор. Да си готов да пожертваш собствения си комфорт, за да може той да се почувства добре и това да ти носи щастие.

Какво обичаш най-много в партньора ти?

Аз буквално се прекланям пред спокойствието на Дани. Все още не знам как успява да го постигне, защото аз съм много емоционална, но дори и в много напрегната ситуация той е изключително балансиран. Аз харесвам в Гери най- много, че тя е изключително добра и състрадателна, ежедневно иска да помага на хората- независимо дали познава човека или е напълно непознат.

Какъв е вашият "език на любовта" - как изразявате и приемате любов? (5-те езика на любовта: утвърдителни думи; прекарване на време заедно; получаване на подаръци; физическа близост; жестове на загриженост)

От всичко по малко. Няма един конкретен начин, който да изпъква в отношенията ни. И двамата показваме чувствата си един към друг по всички възможни начини, но любими са ни "малките неща” - бележка на хладилника за добро утро. Ръчно направен подарък и т.н. Смятаме, че тези неща са най-значимите в живота и наистина показват отношение към човека.

Какви са любимите ви общи занимания?

Тук сме тотално клише - пътувания, гледане на филми и всички неща, които правим с Мика.
 * Мика е дъщеричката на Дани от предишната му връзка. Тя е една прекрасна млада дама, която скоро навърши 7г.

Какви планове имате за бъдещето и как работите заедно, за да ги постигнете? До колко е важно да имате общи цели и мечти за изграждане на здрава връзка?

Определено, за да градиш дългосрочна връзка трябва и двамата души да гледат в една посока! Иначе няма как да сработят нещата, защото в един момент пътищата се разминават. Нашето бъдеше е хем ясно, хем обвито в мистерия. Чакаме нашата рожба съвсем скоро да се роди, а след това ще видим. Искаме да си имаме къща, защото и двамата сме на мнение, че там деца се отглеждат по-добре, а и дава повече свобода. Планирали сме доста пътувания, щом бебока стана на възраст, в която това няма да е проблем. Останалите планове се описват с фразата - и заживели щастливо :)

Как се подкрепяте един друг в лично и професионално отношение?

С думи и физическа помощ, когато това се налага. И двамата вярваме един в друг и сме си опора в ежедневието и скала, когато има труден момент.  

Как сте решили въпроса с домакинските задължения? 

Поделяме си ги. Има неща, които всеки от нас обича да прави и други, които не са му особено забавни. Тези "досадните” ги поема другия, защото по стечение на обстоятелства те се оказват приятни за него. 
 
Как поддържате привличането и страстта си един към друг? 


Ключовото тук е да не забравяме, че партньорът ни е харесал човека, който сме били в началото на връзка. Много двойки забравят това и с течение на времето или се занемаряват откъм визия, зарязват хобитата си и т.н. Ако нещо вече не ти харесва е нормално да го оставиш, но не и да променяш цялата си идентичност докато си във връзка с цел уж да те харесват повече. Партньорът ти вече е харесал твоята първоначална версия, просто продължи да я надграждащ. Това правим и ние.  

Как се справяте с конфликтите и какви методи използвате за решаването им? 

Разговори! Двамата сме против караници и скандали. Случвало се е 1-2 пъти за тази година и половина връзка да си повишим тон, но не смятаме, че това оправя проблема, а само нажежава обстановката. Заради това и при наличие на проблем сядаме, говорим, споделяме си гледните точки и търсим мост между тях.

Каква е ролята на взаимното доверие във вашата връзка и как го укрепвате? Ревнувате ли и как се справяте с ревността? 

Не, не се ревнуваме. И двамата сме опознали другия и сме наясно, че изневяра няма как да има, защото и двамата го намираме като неуважително първо към нас самите, които сме избрали другия човек за наш партньор. Съответно ревност няма. Аз съм излизала с 20+ мъже на маса, с които си говорим за бизнес и развитие- Дани никога не ме е спирал. Той работи с не малко жени в офиса, които са много привлекателни - аз нямам никакви притеснения. Просто, когато опознаеш един човек и виждаш как се държи, какви са принципите и моралните му ценности осъзнаваш дали заслужава доверие или не. 

Колко е важно личното пространство във вашата връзка? 

Даваме си го. Колкото и сходни интереси да имаме, а те не са малко се случва да излизаме поотделно с приятели, да правим различни неща в отделни стаи от апартамента и т.н. Първо, за да не забравяме кои сме без партньора до нас, защото за една връзка е много важно първо ние самите да бъдем самодостатъчни, защото иначе ставаме токсични. От друга страна така още повече засилваме чувството на липса един към друг. 
 
Как се стараете да поддържате секса вълнуващ?

Още ни е много рано за такъв проблем, вероятно след 5-10г ще имаме отговор :) 
 
Каква роля играе хуморът във вашата връзка?

Голям, Дани във всяко нещо добавя щипка хумор.  

Какво е най-дивото нещо, което сте опитали или искали да опитате заедно?

Хм, тук леко се разминаваме:
Дани: аз съм на мнение, че беше разходката ни с УТВ през лятото на миналата година.
Гери: според мен е пътуването ни с кола, което направихме през май 2023 из няколко държави - Сърбия-Унгария-Австрия.


1 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay