5 начина да обичаме дома си повече

Вижте как да направите така, че да се прибирате вкъщи с удоволствие

5 начина да обичаме дома си повече

Домът е вашето гнездо – мястото, където семейството се увеличава, там където създавате спомени и където се чувствате най-комфортно. Но понякога да стоиш между едни и същи четири стени, може да бъде твърде скучно и еднообразно. Тъкмо заради това имаме нужда да си припомняме колко ценим дома си.

Екипът на списанието за интериорен дизайн и декорация на дома GranDecor.bg ни е подготвил 5 идеи за това как да обичаме дома си повече:

1. Покажете уважение към дома и съответно към себе си
Да се грижим добре за средата, в която живеем, не е непосилна задача. Регулярното почистване веднъж в седмицата и подреждане на вещите по местата им ежедневно са неща, които трябва да присъстват в графика ви. Поне веднъж годишно организирайте по-мащабна "чистка" и се отървете от всички вещи, които не ползвате. Можете да ги дарите, рециклирате или да ги превърнете в нещо полезно, но в никакъв случай не трупайте.

Добавете и още нещо дребно към седмичния график като декориране на холната масичка със сезонни цветя или пък подреждане на тоалетката с любимата козметика и парфюмерия.

5 начина да обичаме дома си повече

2. Дарове от природата
Доказано е, че растенията могат да подобрят атмосферата във всяко помещение. Не се ограничавайте само до ваза с цветя по празниците. Заложете на голямо растение като палма или бенджамин за всекидневната, засадете си билки в правоъгълна саксия и ги поставете до прозореца в кухнята, или пък изберете по-модерните висящи саксии.

Зеленината не само създава усещане за близост с природата, но и пречиства въздуха.

5 начина да обичаме дома си повече

3. Място за релаксация
Постарайте се да създадете кът у дома, който да е само за вас – вашият остров за релаксация. Разбира се, малко домакинства могат да си позволят цяла стая, посветена на отмора, но и не е необходимо. Изберете някой ъгъл в близост до прозореца или пък до парното и поставете кресло, фотьойл или люлеещ се стол.

Добавете меки материи и вещи, които ви карат да се чувствате уютно и комфортно – възглавнички, одеяло, свещи, книги. Особено необходим е този кът на спокойствието за семейства с деца, където родителите да могат да отпочинат и да си съберат мислите.

5 начина да обичаме дома си повече

4. Бъдете креативни
Освен място за релаксация е добре да обособите и местенце за своите хобита и креативни желания (или да комбинирате и двете). Много по-често бихте се отдавали на писане, рисуване, плетене, декупаж или каквото пробужда креативността, ако има специално отредено място за това. Попълнете го с необходимите материали и суровини, може би и с няколко вдъхновяващи цитата на стената, и не забравяйте да поддържате чисто и подредено.

5 начина да обичаме дома си повече

5. Любими спомени
Какво по-добро средство да върнем любовта към дома си от нещата, които ни припомнят, че именно тук живее любовта и тук се случва магията? Поставете на видно място любими снимки от семейни поводи или екскурзии, сувенири и скъпи подаръци. Не пропускайте и грамоти и дипломи, които ви карат да се чувствате горди и удовлетворени от постигнатото. Покажете на семейството и приятелите си, че имате интересен живот и най-вече - не го забравяйте самите вие!

5 начина да обичаме дома си повече

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay