Апартамент под наем - отвържи въображението си

Представи си, че рисуваш и той е твоето платно

Колко от вас живеят под наем? Със сигурност не малко. А да декорираш апартамент, който не е твой, така че да го почувстваш като дом поне малко, да ти бъде уютен и най-вече да отговаря на духа и нагласата ти, не е толкова лесно, колкото може би изглежда на някои.

 

Повечето хазяи не позволяват на наемателите да правят твърде големи промени. В най-добрия случай, можеш да боядисаш стените. Ако искаш да закачиш картини или снимки на стената и направиш дупки за тази цел, това просто значи повече загуба на време и разходи, когато решиш да напуснеш това жилище.

 

Ние ви предлагаме няколко простички идеи, които няма да ви струват много или да притеснят хазяина ви.

 

Стена акцент – не боядисвайте всички стени в наетия апартамент. Вместо това, боядисайте по една стена-акцент, във всяка стая. Изберете стената, която е точно срещу входа и я боядисайте светъл и ярък цвят, който да отива на мебелите. Лилава, червена, оранжева, жълта – накратко - за модерен вид, направете малък шик акцент, който прави "изявление".

 

 

Осветлението – то е много важно за един модерен декор. За простички, но добри идеи посетете IKEA или друг магазин за мебели с ниски цени и стоки на едро и потърсете прозрачни бели лампи или абажури, които да напомнят на японските фенери. Те правят красиви светлинни фокусни точки във всяка стая.

 

Възглавници – вероятно най-простичката и ефектна идея за декорация за един наемател са възглавниците. И не е нужно да инвестирате в цял куп нови. Препоръчваме ви да намерите магазинче за платове, от където да изберете нови и свежи цветове, с които да облечете старите си възглавници.

 

Малко спа за прозорците – пердета или красиви щори са много важни за всяка стая, защото те декорират вертикално, което всъщност е най-малко украсяваната част на всеки апартамент. Най-лесно е просто да закачите нови завеси. Може да си ушиете такива, които да отиват на новите възглавници. Има много място за въображение.

 

Килимче – особено в малки апартаменти, килимчето или черга помага да дефинирате пространството във всяка стая като добавяте уют и хармония на декора. Разгледайте малки магазинчета за дома или намаления, където ще откриете прекрасни малки, цветни килими на много приемливи цени. Помислете за едноцветен килим, който обаче е в светъл и ярък цвят, за да освежи стаята.

 

Стъклария – прозрачни предмети, които позволяват на светлината да се пречупва през тях, правят всяка стая да изглежда магическа, когато грее слънце. Може да завържете нежни копринени панделки към обикновени стъклени чаши и да ги превърнете във красиви малки вазички. Запазвайте бутилките си от вино и ги сложете, всичките накуп, върху первазите на прозорците. Ако са ви скучни, сложете цветя в тях – сухи или свежи.

 

Домашно тъкано изкуство – не искате да пронижете наетите стени с дупки, така че за всякакъв вид арт предмети и снимки не може да става и дума. Така че, постарайте се да изберете една или две доминантни творби за цялата стая. Много добра идея, са малки огледала за малки стаи, защото те визуално уголемяват пространството. Ако не можете да си позволите изкуство или просто не обичате – със сигурност имате хиляди красиви и цветни снимки на вас, близки хора, весели моменти и слънчеви пейзажи. Купете си корково табло, достатъчно голямо, че да събере няколко снимки и ги закачете на него. Таблото може да поставите подпряно навсякъде. Пирони не са необходими.

 

Растения – зеленината и цветята имат успокояващ ефект върху нас. Просто сложете по едно живо растение във всяка стая. Пролетта дойде – позволете си да откъснете няколко клонки люляк от градинката навън или пък няколко от цъфнал кестен – през пролетта те имат прекрасни розови и бели цветове.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay