Да направим банята уютна

Дългият престой на жените в банята е оправдан, ако тя е декорирана с вкус

<p><a href="http://jenite.bg/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_l.a_c.93065_i.60659.html" target="_blank"><span>Интериорът в <span>банята</span></span></a> трябва да е също толкова уютен, колкото в останалите стаи. Затова ви предлагаме няколко съвета как да превърнете мокрото помещение в удобен оазис. </p>

Интериорът в банята трябва да е също толкова уютен, колкото в останалите стаи. Затова ви предлагаме няколко съвета как да превърнете мокрото помещение в удобен оазис. 

След спалнята, банята може би е втората по значение стая в дома. Особено, що се отнася до жените. Времето, прекарано от жената в "кратко освежаване”, е повече от легендарно. Едва ли има жена, която да не обича да поседи повече от необходимото вътре и да се поглези, както само тя си знае.

Точно поради тази причина смятаме, че интериорът в банята трябва да е също толкова уютен, колкото в останалите стаи. Затова ви предлагаме няколко съвета как да превърнете мокрото помещение в удобен оазис.

Следвайте цветовете
Цветовете винаги са важни. В банята не е по-различно. Желателно е да си изберете един, максимум два цвята, които да са преобладаващи и всеки един елемент да е в тази тоналност.

Комплимент от цветя
Ако разполагате с едно-две излишни рафтчета или по-голяма мивка, предлагаме ви да аранжирате цветя в красива ваза и да запълните празното пространство. Хубаво е те да са естествени и в ярки цветове, особено ако банята ви е по-малка и тъмна.

Флоралните мотиви със сигурност са важна част от уюта във всяка стаичка. Тях може да ги осигурите чрез цветя във ваза, но и с помощта на дизайна на фаянса, например. Изрисувани цветя върху плочките или огледалото ще ви заредят с настроение.

Черно-бяла класика
Забравяме за малко за цветната палитра и се насочваме към класическото черно и бяло. Нищо не е изгубено, ако банята ви е в тези цветове. Веднага може да се раздвижи със свежа завеса, като тази на DKNY с леопардов принт, която може да видите в нашата галерия. Там тя е съчетана със същия десен хавлии и постелки в сухите части.

Свещи за разкош
Свещите могат да внесат отлична успокояваща и уютна атмосфера. Различни цветове, големина и аромати. Тук можете да развихрите въображението си. Поставете ги по ръба на ваната, около мивката, огледалото. Ако ги сложите в някой по-оригинален съд, няма да сгрешите.  

Декорирайте на воля
Единственото условие е да спазвате баланса и тоналността. Ако имате сини и/или бели плочки, можем да ви дадем следния съвет: намерете си завеса за баня в същата тоналност с морски мотиви. За да е изцяло издържана идеята, можете да сложите онези мидички, които си събрахте от плажа, в някоя порцеланова чиния и да ги съчетаете със сапунерка с морски звезди. Дори първоначално тази идея да ви звучи прекалено океанска, в момента, в който я осъществите, ще видите колко свежа може да бъде банята ви.

Аксесоарите могат да бъдат какви ли не. Опитайте се да направите някакъв надпис с релефни или 3D букви. Можете да поставите и любимата си картина в банята. А огледало с масивна метална рамка би прехвърлило въображението ви в някоя старинна епоха или някъде другаде по света. Ако пък сте почитатели на Фън Шуй, задължително сложете нещо метално или дървено в банята си.

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 30.10.2012|13:56
Аз обичам да декорирам навсякъде!
5
Не е посочен 30.10.2012|13:19
В моята малка баня няма просто как да направя такива чудесни неща, иначе имам голямо желание, ако разполагах с малко повечко пространство.
4
Не е посочен 30.10.2012|10:07
За мен също е изключително важно една баня да е повече от уютна, най-малкото защото в нея прекарваме не малка част от своя живот. Същото важи и за спалнята ;)
3
Не е посочен 29.10.2012|19:25
Страхотна е банята в зелено.
2
Не е посочен 29.10.2012|16:51
Много красиви бани сте показали, дали сте идеи.
1
Не е посочен 29.10.2012|11:06
Освен чисто практичната страна, като лесна подръжка и почистване, наистина е много важно санитарните помещения да са уютни, красиви и направени с вкус.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay