Дом в хармония с природата. Как да го постигнем?

"Зелен" дом отвътре, зелен и отвън

Дом в хармония с природата. Как да го постигнем?

Само след два дни е Денят на земята (22 април) и всички се опитваме да мислим някак по-еко. Ето няколко идеи как да пазим природата като започнем от дома:

 

Чистете с еко продукти

Препаратите за почистване, които са приятелски настроени към природата, са биологично разградими и на основата на екстракти от растения. В състава им липсват химикали като керосин и хлор, а продуктите варират от сапун за ръце до прах за пране. Единственият недостатък е, че понякога не ухаят толкова добре, колкото обикновените, затова пък може да добавите към тях етерично масло с дъх на лавандула или лимон. Така по съвет на Kath Younger, която е известна с еко блога си, ще превърнете чистенето в едно любимо занимание.

 

Обърнете внимание на електричеството

Разклонители, които изключват автоматично телевизора или компютъра, оставени на режим stand by, спестяват около 10% от месечната сметка на дома или офиса. Освен това можете да прикрепите към хладилника устройство, което подава енергия, съобразена точно с техническите характеристики на двигателя - от една страна, така удължавате живота му, а от друга, пестите енергия.

 

Направете разпродажба

Хората са казали: "Боклукът за един може да е съкровище за друг". Затова вместо да изхвърляте ненужните вещи по-добре се опитайте да им дадете втори живот. Така ресурсите, които са били вложени за производството им, ще бъдат максимално оползотворени.

 

Използвайте въображението си, за да използвате повторно

Неотдавна предаването "На кафе" с българската Опра, Гала, обяви конкурс за изработката на чанта от стар пуловер. Получените аксесоари бяха уникални и добър пример за това как от ненужна вече вещ можем да приковем погледите върху нас. Лесно, евтино и екологично при това!

 

Инвестирайте в енергоспестяващи уреди

Вложените пари днес в уред от бъдещето ще се възвърнат. "Умният" бойлер ще топли водата за по-кратко време, а сметката ще намалее. От Bosh имат доста добри предложени, достъпни и на българския пазар.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay