Двойка намерила изоставено бебе в метрото и той променил живота им завинаги

Двойка намерила изоставено бебе в метрото и той променил живота им завинаги

Има много начини да станеш родител, но един от най-неочакваните е да намериш изоставено бебе. И точно това се случило с Питър и Дейвид по време на едно пътуване с метрото в Ню Йорк. И тяхната история ни напомня, че ако е замислено, Вселената ще намери начин.

Ние се влюбихме в тази необикновена история за това как двама бащи са станали родители по възможно най-необичайния начин и нямаме търпение да я споделим с вас.

Едно пътуване с метро в Ню Йорк променило живота на Питър и Дейвид завинаги.

Двойка намерила изоставено бебе в метрото и той променил живота им завинаги

Било 28 август 2000 г. Около 22:00 Дани Стюарт случайно се озова в метростанцията на 14-та улица и 8-о авеню в Ню Йорк. Той закъснявал за среща за вечеря със своя партньор Питър Меркурио, на когото той се обадил от телефон. Питър очаквал оправдание от партньора си за закъснението за вечеря, но това, което не очаквал, било Дейв да каже: "Намерих бебе!"

Дейвид намерил момченцето на пода до стената и бил озадачен защо някой би оставил дете там. След като разбрал, че бебето е изоставено, Дейвид се обадил в полицията и им казал, че е намерил бебе. И точно когато Дейвид се обадил на Пит, за да му каже за това, се появила полицията и животът им се променил завинаги.

Бебето било добре и било настанено в приемната система

Двойка намерила изоставено бебе в метрото и той променил живота им завинаги

След пристигането на полицията закарали бебето в болница за преглед и след като Дани дал показания, те продължили живота си. Бебето било в добро здраве и било настанено в приемната система.

След 6 седмици обаче Дани получил обаждане от Администрацията за услуги за деца и бил поканен да присъства на семейно съдебно заседание, за да свидетелства за това как е намерил бебето. След като дал показанията си, съдията помолил Дани да остане за цялото заседание. Дани се съгласил и след като полицията дала показанията си, съдията попитал Дани: "Имате ли интерес към осиновяването на това бебе?"

Те се колебаели дали да осиновят бебето

Въпреки че Дани отговорил "да" на съдията, решението за осиновяване на бебе с партньора му променило връзката на Дани и Пит. Те нямали много пари, живеели със съквартирант и имали много малко място в апартамента си. Всичко това ги накарало да се замислят дали осиновяването на бебето ще бъде правилният избор.

Въпреки че нито един от двамата не бил подготвен за родителството, след посещение на бебето в приемния дом, те веднага усетили връзката помежду им и осъзнали, че наистина могат да направят това. След това започнал процесът на осиновяване и те започнали да се приготвят да посрещнат момченцето в живота си.

Двойка намерила изоставено бебе в метрото и той променил живота им завинаги

Питър и Дейвид трябвало да вземат трудно променящо живота решение.

Дейвид и Пит се страхували, че процесът по осиновяване на бебето ще бъде сложен, но съдията ги успокоил, че няма да е толкова трудно. И не след дълго Пит и Дейвид получили шанса да посрещнат бебето в дома си.

На 20 декември те присъствали на друго съдебно заседание, за да заявят намерението си да осиновят бебето и същият съдия ги попитал дали биха искали да вземат бебето у дома за празниците. Пит и Дейвид били смаяни, тъй като не очаквали всичко да се случи толкова скоро, но на 22 декември взели Кевин от агенцията за приемна грижа.

Те написали книга, наречена "Нашето бебе в метрото"

Двойка намерила изоставено бебе в метрото и той променил живота им завинаги

Вдъхновен от това как бебето по чудо е влязло в живота им, Питър направил детска книжка с картинки, озаглавена "Нашето бебе в метрото" с историята за откриването на Кевин. А Дейвид и Пит споделили как биха чели историята всяка вечер преди лягане.

Кевин не знаел, че историята е за него, докато не станал по-голям, но след като пораснал, той се гордеел с това и занесъл книгата в училище, за да я покаже на своите връстници.

Сега Кевин е 20-годишен студент

Двойка намерила изоставено бебе в метрото и той променил живота им завинаги

Днес Кевин е 20-годишен студент, който учи компютърни науки и математика. Той е по-висок от двамата си бащи и обича да играе фризби и да участва в маратони. Кевин също свири на китара и пиано и според родителите му е мил и много съпричастен.

Семейството обича да прекарва време сред природата, да посещава национални паркове и да участва в различни дейности на открито.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay