Кайли Дженър е най-младият милиардер

Само на 21 години

Кайли Дженър е най-младият милиардер

Най-младата милиардерка в света е американската реалити звезда Кайли Дженър с богатство от 1 млрд. долара и 2057-а в последната класация на списание "Форбс".

21-годишната Дженър, която има собствена компания за козметични продукти, отне челното място в класацията от създателя на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, който стана милиардер на 23-годишна възраст.

Миналата година американският фотомодел и звезда от риалити шоу оглави класацията на "Форбс" за най-печелившите знаменитости на възраст под 30 години. Имаше и кампания от фенове на Дженър да даряват пари, за да я направят от милионерка - милиардерка.

Кайли Дженър е най-малката от клана Кардашиян-Дженър, считан за ненадминат в търговската употреба и капитализирането на известността. Кайли обаче се оказа майсторът във фамилията.  Тя е родена през 1997 година в Лос Анжелис. Дъщеря е на олимпийския шампион по десетобой Брус Дженър и съпругата му Крис. Има три сестри - Кортни, Ким и Клои, както и брат Роб от предишния брак на майка си с адвоката и бизнесмен Робърт Кардашиян. Баща ѝ пък има трима синове - Бърт, Брандън и Броуди, както и дъщеря Кейси от предходните си два брака. Освен Кайли, Крис и Брус имат още една дъщеря - модела Кендъл Дженър. Крис и Брус се разделят през 2013 година. Официално те са разведени от 2015 - годината, в която олимпийският шампион решава и претърпява операция за смяна на пола. Той промени и името си на Кейтлин Дженър.

Когато е едва 10-годишна, Кайли се появява на екрана в семейното риалити Keeping Up With The Kardashians. Шоуто не се харесва на критиците, които отправят обвинения, че е повърхностно, а членовете на семейството сами подхранват известността си, която отчаяно преследват. Реалитито обаче почели зрителски интерес, превръща се в едно от най-дълго излъчваните и дори е отличено с награди на публиката.

В първите години на шоуто Кайли е ученичка. Тя посещава гимназия в предградие на Лос Анжелис, където е част от състава на мажоретките и твърди, че с удоволствие участвала в училищните пиеси.

През 2012 г. обаче напуска школото и се обучава у дома, като получава диплома през лятото на 2015 г. Когато завършва средното си образование, тийнейджърката вече е успешна бизнес дама, която е натрупала милиони. Същата година тя си купува имение за 2.7 млн. долара в Калабасас, Калифорния - мястото, което счита за свой дом.

Медии цитират Кайли да казва, че не иска да е известна и да признава, че ако не е станала знаменитост, би била гримьор. Не е чудно тогава, че през 2013 г. тя, както и сестра ѝ Кендъл получават по 100 000 долара, сключвайки договор с производител на лакове за нокти. Впоследствие двете стартират модни линии за дрехи, бижута, чанти и обувки.

Сред жените най-богата е наследницата на френската козметична империя Л'Ореал (L'Oreal) Франсоаз Бетанкур Майерс, чието богатство се оценява на 49,3 млрд. долара. В общия рейтинг на най-богатите хора в света тя е на 15-о място. След нея се нарежда дъщерята на основателя на търговската верига Уолмарт (Walmart) Алис Уолтън с 45,3 млрд. долара и внучката на основателя на компанията за сладкарски изделия Марс (Mars) Жаклин Марс с 23,9 млрд. долара.

През 2015 година Кайли вече има свой сайт и мобилно приложение, което става изключително популярно, стартира и козметична линия за червила. Междувременно уголемява устните си чрез козметични процедури. Това несъмнено помогна в бизнесначинанията на девойката.

През 2014-2015 г. заради популярността си в социалните медии Кайли вече е сред най-влиятелните тийнейджъри. Бизнесът върви добре и тя разширява предлаганите козметични продукти, а многомилионната аудитория в социалните мрежи позволява налагането им на пазара. Наскоро обаче тя призна, че е спряла с филърите за устни.

Източник: dir.bg

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay