Как да използвате рициново масло за растеж на косата?

Как да използвате рициново масло за растеж на косата?

Вероятно всички сте чували за ползите от употребата на рициново масло. Оказва се, че рициновото масло е тайната на дългата, гъста коса. Ето какво представлява и как да го използвате:

Какво е рициново масло?

Рициновото масло е растително масло, пресовано от рицинови зърна, които съществуват от векове. Обикновено е безцветно, въпреки че вероятно сте виждали жълти или черни версии. Ямайското черно рициново масло е една от по-популярните вариации - има по-плътна консистенция, тъй като се вари с пепел, което му придава този цвят. Рициновото масло е пълно с витамин Е, мастни киселини и минерали. И благодарение на своите свойства, рициновото масло е идеална съставка за ултрахидратиращи балсами и маски.

Освен това е супер популярно средство за справяне с раздразнен скалп, излишното омазняване и пърхот, благодарение на факта, че рициновото масло има не само противовъзпалително и антимикробно действие, но също така помага за поддържане на влагата в кожата.

Ефективно ли е рициновото масло за растеж на косата?

Ако искате косата ви да стане по-гладка, по-блестяща и загладена, рициновото масло е най-добрият вариант, но въпреки че много хора казват, че помага за растежа на косата, това не е доказано. Но все пак има причина хората да използват рициново масло за растеж на косата...

Как да използвате рициново масло за растеж на косата?

Отново, няма конкретни доказателства, които да свързват пряко рициновото масло и растежа на косата, но това не означава, че няма надежда това да е истина. Рицинолевата киселина в рициновото масло помага за задържане на влагата, като същевременно помага за здрав скалп - всички те са от съществено значение за растежа на косата.

Според професионалистите, най-добре е да използвате рициново масло около веднъж или два пъти седмично - просто масажирайте количество продукт, с размер на стотинка, върху скалпа си и го оставете да действа за период от 15 минути до няколко часа, преди да го изплакнете.

Също така може да нанесете рициново масло на косата си, да си сложите шапка за баня и да спите така, като изплакнете косата на сутринта.

Имайте предвид, че резултатите няма да се появят за един ден, трябва да имате търпение.

Подходящо ли е рициновото масло за веждите и миглите?

Ако става дума за безопасност, да, можете да използвате рициново масло върху веждите и миглите си, но няма доказателства, че ще подпомогне растежа им.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay