Как да се гримираме, ако носим очила

Открийте кои са грешките в грима, когато носите очила

Как да се гримираме, ако носим очила

Без значение дали сте алергични към контактни лещи, или просто обичате да носите очилата си, трябва да знаете как да съобразите грима си към тях. В момента, в който разберете какви грешки се допускат в макиажа, ще намерите собствения си стил.

Затова ние решихме да ви покажем как не трябва да се използват гримовете, когато носите очилата си. Събрали сме едни от най-често срещаните грешки, които някои жени са склонни да направят, без дори да осъзнават.

1. Еднакъв цвят. Първа грешка!

Може би смятате, че очната линия или молива за очи, трябва да са с цвета на рамките на очилата ви? Струва ви се готино? По-скоро не! Това е често срещана грешка от доста дами, които мислят, че ако цветовете се различават, няма да изглеждат добре.

Ефектът е точно обратният! Когато заложите на различни цветове, подчертавате очите си и не им позволявате да се слеят с рамките. Да не забравяме, че идеята е очите ви да изпъкнат. Ако се чудите в избора на цвят, просто изберете по-светла очна линия, ако рамките са по-тъмни и обратното. Помнете, че от доста време насам смесицата на цветовете е страшно модерна!

2. Не прекалявайте с тъмните тонове!

Как да се гримираме, ако носим очила


Може и да сте почитателки на опушения грим, но той определено не е за предпочитане, когато носите очила. Не искаме да ви притесним, но това може да се окаже една от най-големите грешки в областта на грима ви. За да не се стигне дотам, избягвайте тъмните сенки.

Самите очила, в зависимост от светлината, могат да засенчат погледа ви понякога. Няма нужда допълнително да натоварвате цялостното си изражение. Придържайте се към по-светли сенки за клепачите и съвсем леко по-тъмни за външния ъгъл на окото. Все пак искате да сте сияйни, а Хелоуин е доста далеч!

3. Не издължавайте миглите прекалено!

Дори ако никога не сте използвали спирала, или просто нямате навик да си слагате всеки ден, ще се наложи да започнете. Очилата може да смаляват очите ви, но с помощта на спирала ще решите проблема.

Препоръката ни е да използвате спирала за обем, а не издължаване на миглите. Все пак сигурно не искате миглите ви да се опират в стъклата, да оставят черни линии и да ви пречат да ви виждате.

4. Тъмните кръгове под очите

Как да се гримираме, ако носим очила


Когато се наложи да се справите с тъмните кръгове под очите си, не трябва да слагате очна линия или молив по дължината на долния клепач. Това е най-лошото нещо, което можете да направите, защото ще акцентирате върху торбичките още повече.

Придържайте се към водоустойчива спирала, която да не може да се размаже и не нанасяйте на долните мигли. Така ще избегнете варианта да заприличате на "Булката труп”!

5. Неправилното използване на коректора

Изборът на погрешен коректор и използването на прекалено много от него определено е проблем, ако носите очила. Когато тъмните кръгове започнат да се формират, минете вътрешния ъгъл на очите си с малко коректор.

След като го разнесете добре, използвайте такъв с леки жълти тонове, за да балансирате с тъмната част под очите ви. Вече със сигурност няма да имате нищо общо с каквито и да е било анимационни герои!


6. Не прекалявайте с нанасянето на сенките!

Как да се гримираме, ако носим очила


В повечето случаи сенките се нанасят по повърхността на целия клепач и колкото повече сенки има, толкова по-добре. Това обаче не се отнася за дамите, които носят очила. В случая максимата звучи на обратно. Колкото по-малко, толкова по-добре.

Ако нанесете сенки извън линията на рамката, ще създадете не особено привлекателен грим. Единствената причина, заради която може да се наруши това правило е, ако стъклата ви са с малък диоптър. Все пак, по-добре заложете на сигурното!

7. Контрастирайте!

Ако носите многоцветни рамки, заложете на неутрален гланц или червило. Не прекалявайте и с цветовете, що се отнася до сенките. Ако те се конкурират по цвят с рамките, ще се получи визуално изкривяване, в което вие ще изглеждате с твърде много грим. Да не говорим как ще изглеждате, ако косата ви е в червената или медената гама. 

Спазвайте тези малки хитринки и със сигурност ще изглеждате неотразимо с очила!

За още статии подобни статии станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 17.04.2014|16:43
Много полезни съвети, аз също нося очила и честно казано много пъти съм се чудила дали даден грим стой добре.
16
Не е посочен 17.04.2014|14:48
По-лекият грим е по-добрия вариант, трябва съвсем леко да се подчертават очите.
15
Не е посочен 16.04.2014|16:47
Страхотни предложения за дамите с очила.
14
Не е посочен 16.04.2014|16:25
Добре беше да онагледите статията с повечко примери.
13
Не е посочен 16.04.2014|16:01
Страхотни съвети, мисля да се възползвам.
12
Не е посочен 15.04.2014|16:21
Според мен малко грим е задължителен, тъй като прави окото още по-красиво и интересно зад рамките.
11
Не е посочен 15.04.2014|15:41
Полезни съвети, особено за хората като мен, за които носенето на очила е ежедневие, а не просто въпрос на каприз.
10
Не е посочен 15.04.2014|14:36
Много хубава статия, много обичам черен молив или очна линия на горният клепач, а от долу някой светъл молив.,
9
Не е посочен 14.04.2014|18:48
Полезни съвети за дами с очила като мен. Лично аз се придържам към семпъл грим, но задължително поне спирала и бял молив.
8
Не е посочен 14.04.2014|17:54
Харесват ми жени с очила .
7
Не е посочен 14.04.2014|16:59
За дамите с късогледство е добре да залагат на по-светли сенки в началото на клепача.
6
Не е посочен 14.04.2014|16:07
Страхотни съвети! Зависи също така и какви очила се носят за късогледство или дългогледство.
5
Не е посочен 14.04.2014|15:13
Страхотна статия, има много дами , които носят очила и аз нося и ми беше много интересно да я прочета, страхотни съвети, много са полезни.
4
Не е посочен 14.04.2014|14:46
Добре изглеждат всичките .
3
Не е посочен 14.04.2014|14:42
Много полезна статия.
2
Не е посочен 14.04.2014|09:25
Полезно е да се знаят тези стъпки.
1
Не е посочен 12.04.2014|17:05
има значениа наистина по-слабия грим стои по-добре на очилата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay