Как да се забавляваме с децата по време на лятната ваканция

Как да се забавляваме с децата по време на лятната ваканция

Лятната ваканция наближава, което означава, че ще прекарваме все повече време с децата си. Докато ходейки на детска градина или училище те са ангажирани през целия ден, то през лятото честта да ги забавляваме се пада на нас.

Ето и няклко идеи като да оползотворите времето, което ще имате заедно през лятото:

Пикник в парка

Организирайте пикник в близкия парк или градина. Направете сандвичи, пригответе плодове и закуски и играйте на открито. Можете да вземете и някои игри като фрийсби или топка.

Балони

Забавлението с балони е винаги хит сред малките деца. напълнете ги с вода и се забавлявайте. Това е перфектен начин да се освежите по време на горещите летни дни.

Изследвайте природата

Вземете децата на разходка в природата. Изберете някой планински маршрут, парк или просто се разхождайте около квартала. Открийте различни видове растения и животни, наблюдавайте птиците или събирайте камъни и съчки. Това ще им помогне да научат повече за околната среда и да се насладят на прекрасната природа.

Водни игри

Организирайте водни игри в градината или на басейна, играйте се с водни пистолети. Топлите летни дни са идеални за забавления с вода.

Кулинарни приключения

Заедно с децата можете да се забавлявате в кухнята. Направете сладкиши като кексчета, сладолед, пица или плодови шейкове. Нека децата ви помагат със смесването на съставките и формирането на тестото. Това е добър начин да се научат да готвят и да се забавлявате заедно.

Четене на приказки на открито

Излезте на терасата, в градината или в парка и четете приказки на открито. Нека децата се насладят на свежия въздух на фона на любима приказка.

Арт проекти

Организирайте сесия на творчество и изкуство с децата. Предоставете им материали като бои, четки, хартия и платна. Нека създават картини, рисунки или колажи. Можете да им предложите да рисуват предмети от природата, любими герои или да изразят своите фантазии. Това е вълнуващ начин да развият творческите си умения и да се забавляват.

Филмова нощ на открито

Организирайте специална вечер, като направите кино вечер на открито. Поставете плажни шезлонги, одеяла или направете уютна зона с възглавници и прекарвайте време гледайки любимите филми на малките деца. Можете да сервирате пуканки, сладолед и пица.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay