Как да се избавите от акнето по задните части

Как да се избавите от акнето по задните части

Знаем, че темата за акнето може да бъде доста травмираща на някои. А когато стане дума за акне по дупето, темата вече става табу. Но всъщност няма от какво да се срамувате. Не само че акнето в тази част на тялото е по-често срещано, отколкото си мислите, но и има лесни стъпки, които може да предприемете, за да забравите за него.

Акнето на задните части може да бъде доста неудобно, особено през летните месеци, а и може да ви попречи да спортувате. Акнето е напълно нормално и е твърде възможно само вие да го забележите. И все пак, ако редовно имате пъпки в една и съща област, вероятно се чудите какво ги причинява и как да се отървете от тях.

Какво ги причинява? Причините за акне там долу са много сходни с тези на акнето по другите части на тялото, както и по лицето. Смес от генетика, нормални хормонални колебания, стрес, диета и други избори за начин на живот могат да допринесат.

Какво трябва да правите? Уверете се, че наистина имате акне. Възможно е да имате някакво кожно раздразнение, така че при съмнение посетете дерматолог.

Стресът може да бде основен фактор, когато става въпрос за обостряне на акне. Погрижете се за психическото си здраве. Включете медитация в ежедневието си или йога.

От особена важност е и храната, която консумирате. Избягвайте храни с високо съдържание на захар и млечни продукти. Вместо това се съсредоточете в ядене на листни зеленчуци, плодове и други непреработени храни.

Избягвайте продукти, които запушват порите. Добре е да избягвате тежки кремове и лосиони или пилинг продукти. Подбирайте внимателно козметиката си. Четете внимателно етикетите със съставките на всеки продукт.

Избирайте дрехи от дишащи материи. Когато комбинирате тесни дрехи от синтетични тъкани, създавате възможност за поява на пъпки поради факта, че тези материи не са дишащи. Досети леки, памучни дрехи. Избягвайте да седите за продължителни периоди от време.

Ограничете изпотяването. Тъй като никой не може да се избави завинаги от потенето, то трябва да ограничите неговите последици. Влагата може да насърчи акнето, тъй като позволява на бактериите да се размножават. Винаги след изпотяване си вземайте душ.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay