Как да се погрижите за веждите си вкъщи

Как да се погрижите за веждите си вкъщи

Нека си признаем – поддръжката на веждите може да бъде сложна задача. Независимо дали ще използвате пинсети или ще преминете на следващото ниво, използвайки конец – задачата може да ви затрудни.

Ние ще ви дадем няколко съвета как да се погрижите за веждите си вкъщи ефективно и лесно.

Моментът с пинсетите ви е ясен. Затова нека хвърлим повече светлина върху почистването на косъмчетата с конец. То се случва като движите усукан конец върху нежеланото окосмяване. Възелът улавя косъмчето и го отскубва. Звучи сложно? Звучи така, защото наистина действието изисква определена ловкост.

Обезкосмяването по този начин може да е болезнено в началото. Всеки човек има различен праг на болката, но първият път може да усетите болка, тъй като това е ново усещане за кожата ви. Бързо ще свикнете с усещането, а с времето то ще става все по-поносимо, защото косменитефоликули ще отслабнат. Обезкосмяването с конец работи като всеки вид епилация, помислете за кола маска, лазер… Колкото по-често я правите, толкова по-малко ще боли.

Възможно е да се порежете, ако премахвате косъмчетата с конец. Това се случва, когато възелът на нишката захване кожата ви. Така че трябва да бъдете особено внимателни. За да избегнете порязването, кожата около веждите ви трябва да бъде максимално опъната. Това може да се окаже доста трудно, поради което някои експерти обикновено препоръчват да се избере друг начин на обезкосмяване в домашни условия.

Преди да се заемете с обезкосмяването с конец, ви препоръчваме да изгледате няколко видео уроци. Можете ли да оформите собствените си вежди? Отговорът е положителен, но трябва да бъдете изключително внимателни и да имате известна практика. Трябва да започнете с гледането на уроци, така че да сте сигурни, че познавате техниката. А в най-добрия случай, можете да се консултирате със специалист. След като почувствате, че сте запознати с техниката и преди да направите каквото и да е било с веждите ви, започнете с отскубването на косъмчета от ръцете си. Ако се чувствате уверени, може да пренесете новите си умения към веждите си.

Какво ви е нужно – конец, четчица за оформяне на вежди, кубчета лед, пинсети за труднодостъпните места

За да свършите работата идеално, е много добър вариант да си извикате помощник. Помолете го да ви опъва кожата, докато приключите. Така ще сведете възможността за порязване до минимум. Не забравяйте и да си отделите достатъчно свободно време, за да се погрижите да премахнете всеки излишен косъм без да бързате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay