Как да се справим с ревността?

Не й позволявайте да превземе връзката ви

Как да се справим с ревността?

Ревнуването без повод може да бъде опасно. За щастие има хора, които го осъзнават, но поради една или друга причина не могат да спрат. Къде е проблемът и защо ревнуваме?

Казват, че ревнуваме, защото обичаме.

Но що за обич е това да лишаваш някого от свободата му, да не му даваш да се среща с други жени и да го подозираш за най-малките неща?

Нима може да се нарече обич желанието да обсебиш живота на другия човек и ти да бъдеш номер 1 в него. Вярно, той е твой партньор, но не е твоя собственост.

Обичта е разбиране, пространство, уважение, компромиси и много доверие. Ревността не ни прилича на обич.

Тогава защо ревнуваме? Макар че знаем, че е вредно и убива връзката ни, че дори може да я разруши, защо не можем да се отървем от тази обсесия?

Понякога, когато си влюбен, е много трудно да приемеш факта, че не си най-важният човек в живота на приятеля ти. Дори и да ти се иска да е така, всъщност това е невъзможно. 

Това, което трябва да осъзнаем, е, че всеки човек има свой живот и това, че е решил да го сподели с нас, не означава, че ни е дал ключ към цялото му време и тайни.

Мъжете обичат да имат тайни. Ако той ви обича, бъдете сигурни, че никога няма да ви нарани. В противен случай е все тая дали ревнувате.

Гледайте по-философски на нещата  и се наслаждавайте на връзката си!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay