Как да спасите сексуалния си живот от стреса около трудното зачеване

Как да спасите сексуалния си живот от стреса около трудното зачеване

Един от най-предизвикателните моменти в отношенията на много двойки е безплодието. Трудното зачеване засяга приблизително една от осем двойки, така че това е доста често срещано явление. Фертелитетът е проблем от световен мащаб. Двойките чувстват безсилие, срам, гняв, вина, тъга, скръб и чувство на загуба на контрол, когато не са в състояние да направят онова, което изглежда така естествено за другите.

Проблемното зачеване може да доведе до проблеми освен във връзката ви, но и в сексуалния ви живот. Първо, се определя диагнозата. След това се вземат решения за курса на лечение, съчетано със затрудненията при неговото финансиране, както и физическите и емоционални странични ефекти от хормоналното лечение. След продължителни опити за зачеване, правенето на любов се превръща от горещ секс в секс по график.

И така, кои са добрите новини? Първо, има сериозен напредък в областта на репродуктивната медицина. Асистираните репродуктивни технологии като вътрематочно осеменяване и ин-витро оплождане са достъпни за пациентите, за които по-малко инвазивните методи не са успешни.

Но най-добрата новина е, че фертелитетът не трябва да унищожава сексуалния ви живот – всъщност може да помогне за укрепването му. Как? Когато двойките споделят трудностите, партньорите могат да се почувстват по-близо един до друг. Могат да си създадат нови начини за общуване и взаимна подкрепа.

Не се стресирайте заради стреса. Стресът влияе върху поведението ви, но може само да изостри основния проблем. Стресът може да ви подтикне към активно справяне. Можете да го трансформирате в полезен вид стрес, наречен еустрес, който ви дава възможност да търсите решения.

Практикувайте радикално приемане. Приемането на това, което се случва в момента, включително стреса, е от ключово значение за самоуспокояването. Приемането не се равнява на смирение, но всъщност може да помогне да се справите с аспектите на ситуацията. Признайте, че се справяте с тежките моменти и изпитвате всякакви емоции. След това си вземете дълбоко дъх, последвано от продължително издишане, за да успокоите нервната си система.

Научете се да комуникирате. Комуникацията не е само за споделяне на информация. Става въпрос за връзка. Можете да се научите да създавате вида комуникация, която дава възможност за динамично партньорство през целия живот – способността непрекъснато да разгръщате вашата еротична връзка.

Практикувайте здрав хедонизъм. Лесно е да намерите забавление, когато животът ви върви повече или по-малко според плана. Но какво се случва, когато се изправите пред проблем, като проблемното зачеване.

В стресова ситуация като тази е по-важно от всякога да се съсредоточите върху удоволствието и играта. Определете какво обичате да правите и се допитайте до партньора си. Не всичко е свързано със секса. Здравословните удоволствия могат да включват неща, като хапване на шоколад или пиене на вино по време на вечеря. Посветете си два дни от седмицата на тези удоволствия, за да направите дните си по-щастливи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay