Каква е теорията за червените нокти, която превзе TikTok

Каква е теорията за червените нокти, която превзе TikTok
Pexels

Жените гордо позират със своите класически, елегантни червени нокти в TikTok, за да тестват нова теория, а резултатите оставиха мрежата без думи. Сега жените се опитват да привлекат вниманието на мъжете, като им напомнят за техните майки, когато са били малки. И то само благодарения на червения лак за нокти!

TikTok винаги е пълен с изненади по отношение на крастата, но тааи теория е една от най-интересните напоследък. Откъде всъщност произлиза тя?

Теорията за червените нокти предполага, че жените с червен лак са по-привлекателни за мъжете, защото им напомнят за техните майки.

Всичко започна, когато тиктокърката на име Робин Делмонте публикува видео, в което обяснява прословутата. В него тя обяснява, че винаги получава комплименти от мъжете, когато си сложи червен лак.

"Всеки път, когато съм с червени нокти, някой ми прави комплименти. "О, харесва ми цвета на ноктите ти. Винаги съм смятал, че червеното е цвята на ноктите на баба…”. Тогава ме осени. През 90-те години, когато растяхме, жените често използваха червен лак за нокти, особено нашите майки… Мисля, че момчетата са привлечени от нашите червени нокти, защото им напомня за майките им, когато са били деца и са се грижели за тях.", казва тя.

Каква е теорията за червените нокти, която превзе TikTokPexels

Първоначално зрителите сметнаха клипа на Делмонте за доста обезпокоителен и свързаха нейната теория с теорията на Фройд за Едиповия комплекс. Но сега видеото подтиква милиони жени да тестват твърдението върху собствените си мъже, за да разберат дали тиктокърката е права. Хаштагът #RedNailTheory събра над 135,8 милиона гледания в TikTok.

Част от дамите, тествали трика споделиха, че откакто са лакирали ноктите си в червено не са спрели да получават комплименти от десетки мъже, а дори и от жени. Една от тях дори получила покана за среща от привлекателен мъж.

Но наистина ли носенето на червен лак за нокти ви прави по-привлекателни за мъжете? 

Причината, поради която те са склонни да си падат по дами с червени нокти, може да не е толкова фройдистка, колкото TikTok я представя. 

Червеният цвят винаги е бил свързван с желанието, любовта и страстта в западното изкуство и поп културата. Онлайн проучване от 2016 г. установява, че една трета от 2000 участници вярват, че тези, които носят червен лак за нокти, са по-романтични и страстни. Червеното е естествено привличащ вниманието цвят, който кара този, който го носи, да се откроява лесно сред тълпата.

Друго интересно проучване от 2012 г. установява, че сервитьорките, облечени в червено, получават по-големи бакшиши от мъжете, отколкото тези в бяло.Изненадващо, мъжете, които носят червено, също се възприемат като по-привлекателни, което изпраща сигнали за доминиране и власт към жените.

Е, донякъде изпитахме облекчение, че не напомняме на майките на мъжете ни!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay