Каква комбинация! Изящно изкуство и шампанско

Пенливо изящество

Истински вкусните вина стават още по-вкусни само с годините. Същото се отнася и за шампанското.

Сега когато френската компания " Perrier-Jouët", която стана известна с най-старото шампанско в света, празнува 200 години от основаването си, екипът от експерти е подготвил специална изненада за ценителите на качественото пенливо вино.

За целта те наемат американския скулптор Даниел Аршам, който разработва уникален по рода си проект - Perrier-Jouët Bi-Centenaire. Той представлява две ценни бутилки шампанско скрити в необичайна скулптура. Типично в стила на марката новия продукт е извел на пиедестал философията за фин стил и изтънчен начин на живот. Компанията нарича продукта "живата легенда", която е предопределена да се предава и да вдъхновява бъдещите поколения ценители и производители.

Едно отличително луксозно питие от 1998г., каквото е качествената резерва
Belle Epoque (cuvée), трябва да бъде представено по уникален начин и точно тук се намесва Аршам. Той изработва диптих, който "се разделя, за да разкрие мотив, свързващ двете скулптури", обяснява самия майстор.

"Perrier-Jouët" се оказа истинско вдъхновение: вината, избите, детайлите от цветето в стила на Емил Гале, препратките към ар нуво... Интерпретирах идеята за варовикова изба, за да покажа влиянието на времето чрез корозията.", допълва Аршам.

Дизайнът на скулптурите елегантно разкрива части от две големи бутилки Belle Epoque, които "изразяват една невероятна наситеност на аромат и свежест, оживявайки с чиста, минерална енергия", както главният майстор на избрата, Ерве Дешан описва качествата на шампанското.

Специалният луксозен продукт, който отбелязва 200-годишнината на компанията " Perrier-Jouët", ще бъде произведен в лимитирана серия от 100 скулптури. Продажбата му сама по себе си е едно върховно изживяване на необикновена емоция.

Ако сте заинтересовани към шампанското и сте готови да дадете 10 000 евро за него, ще трябва да се свържете с компанията, която от своя страна ще организира посрещането ви в Иперне, Франция. Тук в специална изба, създадена за проекта Perrier-Jouët Bi-Centenaire ще ви посрещне майстора Дешан и екип от експерти, ще ви настанят удобно в луксозната обстановка на избата и ще ви направят изискано представяне на уникалния продукт.

Явно 200 години са напълно достатъчни, за да изучиш тънкостите на незабравимо предаване на емоция.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay