Какво ще донесе ретроградният Нептун за всяка зодия?

Какво ще донесе ретроградният Нептун за всяка зодия?
Canva

Въпреки че ретроградните планети не заслужават цялата вина, която получават, възможно е ретроградният Нептун, който се случва всяка година, да е причината да се изправите пред някои трудни за преглъщане истини. Дори и да не се смятате за безнадежден романтик, идеалист или човек, чиято глава е вечно в облаците, може да бъде трудно да се борите с проверките на реалността. Все пак ежедневието е стресиращо – заслужаваме да носим розови очила, нали?

Струва си да се отбележи, че този ефект от ретрограден Нептун през 2024 г. може да бъде предизвикателство за разпознаване. Тъй като за разлика от ретрограден Меркурий, който е по-бързо движеща се планета, Нептун се движи бавно, отнемайки 165 години, за да направи едно пътуване около слънцето и зодиака. Освен това прекарва приблизително 14 години във всеки зодиакален знак. Все пак е напълно възможно да забележите ефектите от ретроградния Нептун, особено ако присъства във вашата натална карта.

Наречен на Бога на морето, Нептун, планетата на духовността, сънищата, несъзнаваното, кармата и всички мистични неща, подхранва вашето въображение, емпатия и креативност. Но също така замъглява перспективата ви, понякога по начин, който всъщност е доста добре дошъл.

През 2024 г. Нептун ще бъде ретрограден в променливия воден знак Риби от 2 юли до 7 декември. Нептун е в домашния си знак Риби от 2011 г. Следващата година ще се премести в Овен, което ще сигнализира за голяма промяна във всички областите от живота, върху които Нептун има влияние, като начина, по който обществото преживява духовността и аспектите на живота, които включват илюзия, като социалните мрежи.

Когато Нептун е ретрограден, е по-трудно да се игнорират предизвикателствата, възникващи във всяка област от живота, която планетата активира. Ще трябва да се изправите лице в лице с реалността на въпроса, което може да бъде изтощително, разбира се, но също така предоставя възможност за растеж.

Как ще се отрази ретроградния Нептун на зодиите?

Овен (21 март-19 април)

Докато Нептун се движи назад през вашия дванадесети дом на духовността, Овен, ще имате желание да отделите време за повече самостоятелна работа и соло саморефлексия. Бихте могли да разкриете дълбоки, смислени истини за вашата психика и психологически рани, на които сега сте се посветили и сте способни да излекувате.

Телец (20 април - 20 май)

Докато Нептун е ретрограден, Телец, той се движи назад във вашия единадесети дом на мрежите, което може да раздаде някои закъснели проверки на факти за вашата общност, както и за приятелства, екипи и групи, с които се свързвате. Може да откриете, че вашите ценности наистина не са толкова изравнени, колкото сте си мислили, че са. Време е да свършите вътрешна работа, която ще ви позволи да се свържете с хора, които действително споделят вашите принципи и да се чувствате като у дома си.

Близнаци (21 май до 20 юни)

Ретроградността на Нептун попада във вашия десети дом на кариера и публичен имидж, Близнаци, което ви кара да отворите очите си за трудните истини, свързани с професионалния ви път. Възможно е пътят, по който сте следвали упорито, просто вече да не работи за вас, защото, добре, сърцето ви просто не е в него. Или може да осъзнаете, че висшите служители, от които сте търсили признание, просто не са достойни за вашата енергия. Осъзнаването на всяко интуитивно послание като това може да постави началото на по-голямо удовлетворение и успех.

Рак (21 юни-22 юли)

Ретроградният Нептун се случва във вашия девети дом на приключенията и висшето обучение, Рак, което може да ви накара да се замислите върху философията си на обща картина и желанията да намерите трева, която е по-зелена отвъд това, което вече знаете. Възможно е всяко безпокойство, което изпитвате, да се корени в дълбоко вкоренени, неизследвани емоции. Желанието ви да бъдете уязвими и да вършите работата, за да се излекувате, може в крайна сметка да постави основите за личностно израстване.

Лъв (23 юли до 22 август)

Ретроградността на Нептун се случва във вашия осми дом на емоционални връзки и интимност, Лъв, насърчавайки ви да погледнете реалността на вашите най-близки взаимоотношения. Ако сте поставяли rom-com филтър върху проблемна ситуация, време е да се почувствате малко неудобно и да управлявате всичко, което се обърква от известно време. Това също е секторът на съвместните ресурси, така че може би е време да се захванете реално със споделените финанси и да излезете с работещ план за игра.

Дева (23 август до 22 септември)

Ретроградността на Нептун активира вашия седми дом на партньорство, Дева, така че е време да се изправите лице в лице с истината, която стои в основата на личните взаимоотношения, независимо дали са романтични, платонични или професионални. Обичате да бъдете полезни, адаптивни сте и работите толкова усърдно, но да си сложите носа в мелничката не е точно решение сега. Вместо това е необходимо да се обърнете навътре и да разберете собствените си ценности и граници, за да сте сигурни, че се появявате в партньорствата по възможно най-здравословния начин.

Везни (23 септември-22 октомври)

Ретроградността на Нептун се случва във вашия шести дом на здраве, Везни , така че ще гледате реалностите на ежедневната си рутина и как се грижите за вашето благополучие. Ако сте се тласкали до точката на прегаряне или сте отказвали да кажете "не", този момент е възможност да признаете, че е време за промяна и тези промени могат да се коренят в работата около това как определяте и цените здравето си и производителност.

Скорпион (23 октомври до 21 ноември)

Нептун е ретрограден във вашия пети дом на романтика и себеизразяване, Скорпион. Този транзит е свързан с това да бъдете честни със себе си относно връзката си със спонтанността, креативността, притежаването и споделянето на гласа ви и свързването с приятели и любими хора по забавен и безгрижен начин. Възможно е да сте работили толкова усилено, че всички тези овластяващи аспекти на живота просто не получават достатъчно време, така че ще е добре да проучите как можете да направите повече място за заслужена радост.

Стрелец (22 ноември до 21 декември)

Тази ретроградност на Нептун се случва във вашия четвърти дом от домашния живот, Стрелец, което означава, че е време да помислите върху емоционалните рани, какво ви носи чувство за сигурност и всички други проблеми, свързани със семейството или дома, които сте изглаждали под килима. Независимо дали осъзнавате, че моделите, с които сте израснали, влияят на любовния ви живот, или все още наистина не сте изразили най-дълбоките си нужди пред любимите хора, да станете истински със себе си – и след това с най-близките и най-скъпите – може да се окаже изцеление.

Козирог (22 декември до 19 януари)

Ретроградният Нептун е във вашия трети дом на комуникацията, Козирог и с планетата на духовността в тази вече творческа, любопитна зона, вашето въображение се развихри. Но докато Нептун се движи назад, може да бъдете подтикнати да намерите начини да приложите вашето въображение, духовност и мечти към практически обстоятелства. Например, може да сте по-склонни да споделите интуитивните си усещания по директен, точен начин с приятели или да приложите отдавнашна мечта към текущ съвместен проект.

Водолей (20 януари до 18 февруари)

Нептун се движи назад през втория ви дом на доходите, Водолей, което означава, че ще гледате на своите планове за игра и финансова картина през нов, по-реалистичен обектив. Ако сте влагали време и енергия в стратегии за увеличаване на доходите, които просто не са в съответствие с вашите ценности или не отразяват вашето самочувствие, сега е вашият шанс да бъдете честни със себе си за това и да преминете към по-удовлетворяващ — и в крайна сметка, възнаграждаваща — посока.

Риби (19 февруари до 20 март)

Нептун е ретрограден във вашия знак и първи дом на себе си, Риби, така че ще бъдете насърчени да се изправите лице в лице с фактите, свързани с това как сте мислили за вашата "лична марка" и как сте се представяли пред света. Възможно е начинът, по който се представяте пред другите, да не е съвсем в съответствие с това, което чувствате към себе си, и този период е за копаене във всяко несъответствие там. Можете също така да отделите повече духовна енергия за поддържане на вашето вътрешно благополучие и култивиране на повече любов към себе си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay