Барби се татуира

Розова коса, леопардови щампи и татуировки. Какво е посланието?

Барби е била всичко – от балерина до лекар. Сега поредното ѝ преобразяване отново разбуни духовете.

С розова коса тип лястовица, с леко издадени устни напред, на високи сребристи обувки, за които би ѝ завидяла самата Сара Джесика Паркър, с черен педикюр и изрисувани лява ръка, шия и част от гръдта. Така изглежда куклата на италианската марка с японски корени, Tokidoki.

Татуираната Барби е на стойност 50 долара, а бройките са ограничени.

Но като се има предвид, че това е продукт, предназначен за най-малките, освен за колекционерите, какво послание всъщност отправя подобна играчка?

Със същия успех производителите могат да сложат миниатюрна бирена бутилка и кутия цигари сред аксесоарите ѝ.

Малкото приятелче на Барби, което според мнението на екипа ни, е нещо средно между куче, динозавър и боздуган, пък носи звучното име: 'Bastardino' (или кучи-син-нещо-си).

Разбира се, Барби има своите фенове, които защитават тезата, че тя е част от една субкултура. Представя конкретна извадка от обществото, която изглежда по гореописания начин. Това се отнася и за голяма част от знаменитостите, които са кумири на младото поколение и не пестят от мастило, скандални визии и поведение.

Истината е някъде по средата.

Питаме се обаче кое е по-страшно – нереалистичната представа за красота, която вменява куклата в общия случай, или мастилените рисунки по пластмасовата кожа на последната версия?

28 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 22.10.2011|08:42
Уникално заглавие. Браво, Вале!
2
Не е посочен 21.10.2011|17:03
Така се объркват децата и започват да искат да са като куклите си. Не са лоши куклите, но все пак е кукла и предназначена за деца. Не трябва ли да се съобразяват с това?
1
Не е посочен 21.10.2011|16:08
На мен лично ми прилича на порно звезда с тези напомпани устни, розова коса, меко казано кичозно облекло, садо-мазо домашен любимец и що за място са избрали на татуса?! Определено не е кукла за малки деца! А създателите й могат да се похвалят с много, много лош вкус.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay