Депресия преди рожден ден

Сатурновата дупка или онова, което ни кара да сме недоволни от всичко точно преди рождената ни дата

Депресия преди рожден ден

Всичко ни дразни, не можем да понасяме никого, не искаме да говорим за нищо. Чувстваме се сякаш валяк е минал през нас, но не е успял да ни досмачка и ни е оставил да се гърчим в адски мъки. Единственото, което искаме, е да се затворим някъде сами, не защото знаем, че не сме особено приятна компания, а защото сме убедени, че всички участват в световен заговор против доброто ни настроение.

Не, това не е предменструален синдром, макар симптомите доста да наподобяват на него, нарича се Сатурнова дупка, а "ямата" се отваря някъде около 40 дни преди рождения ни ден.

Астролозите обясняват, че Сатурн е една от най-мистичните планети и нейното влияние върху живота ни е от изключително значение. Той е символ на затрудненията и носител на отговорностите, които трябва да се научим да поемаме. Метафорично казано, ако има нещо, което не сме довършили, Сатурн ще ни върне обратно, за да повторим уроците си, докато не поправим досадните грешки.

Общото за всички, преминаващи през тази мъглява зона от житейския си път, е силната неудовлетвореност от себе си и от околните. Често се попада в неприятни ситуации, в които на изпитание са подложени силата на характера и моралните устои на личността. По този начин Сатурн кара човек да си направи равносметка, да преосмисли живота си, да се отнесе сериозно, както към себе си, така и към околните, да отдели важното и същественото от маловажното и нетрайното.

Така смятат специалистите. Някаква си планета е виновна да не понасяме мача, който половинката ни гледа и коментира на висок тон, да искаме да удушим шефа, който си въобразява, че проектите се завършват с щракване на пръсти, съседката, която си тупа покривката върху прането ни, най-добрата ни приятелка, която отново е влюбена и е същата, която след няколко дни пак е зарязана. За всичко е виновен Сатурн. Не ни стига още едната годинка, която все повече ни отдалечава от младостта, ами ще трябва да сме заети да се борим с космически сили.

Наръчник по време на Сатурнова дупка

През този период не е добре да предприемаме нищо ново. Определено това не е моментът за започване на нова работа или впускане в нова връзка. Добре е да се отърсим от всичко негативно от отминаващата година, без да мислим за миналото и да се фокусираме върху бъдещите си цели.

Макар и трудно, ще трябва да се престорим, че не ни пука, когато губим контрол над живота си и да се успокоим, че това ще бъде съвсем за кратко. Добрата новина е, че звездите ни съветват да забавим темпото в работата и принтирайки тази статия директно може да отидем при шефа и да оправдаем по-ниската си производителност през последните дни. Освен това, задушният офис е развъдник на лошо настроение и трябва да използваме всяка свободна минута, за да се разходим навън, а през почивните дни да си подаряваме разходка из природата.

Накрая се оказва, че няма как да се борим срещу Космоса, Сатурн и неговата дупка, просто трябва да изчакаме да духнем свещичките, да си пожелаем "Честит Рожден Ден!".

 

173 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 12.09.2011|10:28
Хората и най-вече жените изпадат в депресия преди рождения си ден не заради Сатурн, а защото остаряват или поне така твърдят. Такива разни измишльотини изобщо не могат да ме впечатлят. Когато искам и трябва да направя нещо го правя, не ми го диктуват звездите.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay