Има объркване в зодиакалните знаци

Зодиите не са това, което бяха

Има объркване в зодиакалните знаци

Ако и вие както повечето хора обичате да гледате хороскопа си редовно – за новата година или пък всеки ден, то трябва да знаете, че вероятността да сте гледа друга зодия е доста голяма. Според популярния научен сайт Live Science през хилядолетната си история зодиакалните знаци са се променили и днес изобщо не са тези, които са били преди 2000 години. Това предаде Франс Прес, цитирано от БТА.

 

"Зодиакалните знаци са определени от позицията на Слънцето в отношение с някои съзвездия в деня на раждането на даден човек. Проблемът е, че тези позиции са били установени преди повече от 2000 години и в днешно време е много възможно звездите да са сменили местата си на небето до степен, че знаците да се разминават с цял месец", разказва Джо Рао – лектор в планетариума Хейдън в Ню Йорк.

 

Вероятно смяната на местата се дължи на трептенето на оста на Земята, което е предизвикано от гравитационното привличане, което Луната Упражнява върху екватора.

 

Ученият припомня, че Земята се върти като пумпал, което кара оста й да се клати в кръг, като се насочва в различни посоки. С промяната на позицията на Земята се променя и нашата перспектива за нощното небе.

 

За пример Джо Рао посочва Полярната звезда, която е на линията най-близо до Северния полюс на Земята. Когато са били изграждани пирамидите в Египет, звездата е била в тази позиция и е била от съзвездието Дракон. След 12 000 години Полярната звезда ще бъде Вега, най-ярката в съзвездието Лира, допълва Рао.

 

Нищо в небето не е сигурно. Всичко е като постоянен поток и поради тази причина и в зодиите няма нищо стабилно.

 

Козирог - 20 януари - 16 февруари

Водолей - 16 февруари - 11 март

Риби - 11 март - 18 април

Овен - 18 април - 13 май

Телец - 13 май - 21 юни

Близнаци - 21 юни - 20 юли

Рак - 20 юли -10 август

Лъв - 10 август - 16 септември

Дева - 16 септември - 30 октомври

Везни - 30 октомври - 23 ноември

Скорпион - 23 ноември - 29 ноември

Стрелец - 17 декември - 20 януари.

 

В този списък между зодиите Скорпион и Стрелец има още една зодия и това е Змиеносец и той продължава от 29 ноември до 17 декември, допълва БТА. Тази зодия обаче била премахната от древните вавилонци, защото те искали 12 знака, а не фаталните 13. А това е още един показателен пример какво доверие може да се има на астролозите, които подбират от астрономическите наблюдения онова, което им хареса, казва Рао в статията в научния сайт.

13 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay