Ексфолиране и почистване

Домашни маски с мигновен ефект

Ексфолиране и почистване

Маските за лице са страхотен начин да запазите кожата си чиста и сияйна, но често те са твърде скъпи, а ефектът им не е дълготраен. Ето защо ще ви покажем няколко домашно приготвени маски, които в общи линии се приготвят с каквото имате в кухнята.

 

Ексфолиране

 

Смесете 1 ч.л. мед със същото количество зехтин. След това пригответе порция овесени ядки, но с по-малко вода от обикновено, така че сместа да стане гъста. Добавете меда и зехтина и разбъркайте енергично. Нанесете на лицето без зоната на очите и масажирайте внимателно с кръгови движения. Отмийте с топла вода и подсушете внимателно. Тази маска може да бъде използвана два пъти седмично, а действието ѝ е безотказно. Овесените ядки ексфолират, докато меда и зехтина овлажняват кожата.

 

Почистване

 

Може да не ви се вярва, но ще ви препоръчаме да почистите лицето си с олио. За тази цел смесете 1 с.л. кисело мляко с 2 ч.л. зехтин и ½ ч.л. лимонов сок. Тази смес не е особено гъста, но не се измива лесно. Масажирайте лицето си за няколко минути, след като сте нанесли достатъчно количество от нея. После старателно го избършете с хавлиена кърпа, натопена в хладка вода. Тази процедура е подходяща и за всекидневна грижа. И със сигурност ще има по-добри резултати от скъпите тубички в магазина за козметика.

 

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 18.07.2011|15:11
Интересни предложения. Не бях чувала досега да се почиства лице със зехтин! По-принцип си правя домашни маски за коса, а за лице си ги купувам, но няма да е зле да опитам и тези. Зехтинът подхранва много косата, затова смятам, че и за кожата на лицето ще има добър ефект. Ще ги изпробвам и ще разбера. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay