Маркер за лице

Упътване за дозировка и употреба

Маркер за лице

В чантичката с гримове именно маркерът за лице е инструментът, който ви позволява да изглеждате блестящо и свежо, без другите да забелязват, че сте положили специални усилия за това. Както всички продукти за "боядисване" на лицето, желателно е маркерът да се нанася умело и с мярка. Ако все още не сте виртуоз в изкуството на гримирането, тук ще намерите основните съвети, които трябва да имате предвид в работата си с маркер. 

Не подценявайте естетическото чувство на самата природа. Щом ви е избрала определен тен, вероятно той е най-подходящ за вас и няма нужда да го променяте. Когато отидете в магазина за нов маркер, насочете вниманието си към нюанс, който да подхожда на естествения цвят на лицето ви. По правило розовите тонове стоят чудесно върху бледа и белезникава кожа, но резултатът няма да е чак толкова възхитителен, ако имате по-тъмен тен и ги приложите към него. Не забравяйте да изпробвате маркера на ръката си, преди да го купите. Необходимият ефект изглежда като естествена хидратация с лек блясък. Ако третираната област добие прекалено искрящ или лепкав вид, най-добре изберете друг продукт. 

След като вече се намирате пред огледалото и сте нанесли основа, можете да се заловите и с използването на маркера (това трябва да стане преди да сложите коректор). Съсредоточете се върху три основни области: скули, слепоочия и извивката на горната устна. Ако особено много си харесвате нослето, можете да приложите малко блясък и там, но внимавайте да не прекалите, защото иначе кожата ви ще изглежда мазна. В никакъв случай не се опитвайте да използвате маркера за прикриване на пъпки, пигментация или зачервявания. Представете си маркера, който използвате, за да пишете – не бихте подчертали тъкмо онази част от текста, която предпочитате да остане незабелязана от погледа на читателя, нали?

Остава само да се поупражнявате, докато маркерът се превърне в личната ви магическа пръчка. И разбира се, не забравяйте да се усмихвате – доброто настроение прикрива всички недостатъци по лицето по-добре от всякакъв макиаж.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay