Не си причинявайте това на празника

Учете се от грешките на другите

Не си причинявайте това на празника

В старанието си да се издокараме от глава до пети по празниците, понякога неусетно преминаваме границата на добрия вкус. Планираме прическата, маникюра и грима. Опитваме мислено да преровим градероба и да напаснем идеалния тоалет, ласкаещ и най-дребните недостатъци по фигурата. Преди голямата вечер си устройваме финално дефиле пред огледалото, за да оформим и последния детайл, идеален за останалите. И тук настъпва преломният момент, в който прекаленото суетене може да ни изиграе неприятна шега.

Оставете фантазията да работи, а интуицията да ви води. Макар представата за стил да не е подчинена на математическо уравнение, преди да излезете по-добре свалете нещо от себе си, за което не сте сигурни има ли място в общото цяло. Ето няколко малки подсказки за празничната визия и грешките, които бихте могли да си спестите:


1. Не предозирайте с бижутата
Бижутата са любимите ни играчки, откакто сме пораснали момиченца. Обичаме да се любуваме на красивите си дранкулки. Семлите коктейли рокли се превръщат в особено благодатно поле да развихрим въображение и щедро да се украсим с пълна шепа бляскави аксесоари. Модните диктатори поощряват влечението ни и през зимния сезон препоръчват да носим масивни аксесоари. Комплект едри гривни и на двете ръце не е обезпокояващо, същото важи и за напластяването с колиета. Но детайлните колиета, съчетани с обемни гривни, пръстени и висящи обици – помислете отново и се освободете от свръх товара. Не забравяйте, че най-ценният ви аксесоар е красивата усмивка. Нека предозирането с бижута да не отклонява погледите тъкмо от нея.

2. Бърз поглед отзад
Не подценявайте гърба - поглед отзад никога не е излишен. Гигантска джувка над дупето не е особено добро хрумване, освен ако не попадате сред гордите притежателки на мерки 90-60-90. Голият гръб е доказано женско оръжие. Ако изпитвате колебания или събитието, за което се гласите, не го позволява, поне изберете рокля или туника с по-изрязана задна част. Голото женско рамо и извивката на гръбнака разкриват идеалната доза сексапил – нито прекалено пошла, нито твърде консервативна.

Не си причинявайте това на празника

3. Дантели и пайети
Тъканите, декорирани с дантели и пайети са пищни, но и същевременно прекрасен избор, когато целите една премерено екстравагантна визия, подходяща за вечерно парти. Едри или по-дребни, пайетите ще проблясват закачливо на приглушена светлина и ще насочат фокуса на вниманието право към вашия тоалет. Изберете ли рокля с подобна украска, заложете на изчистени аксесоари, лишени от камъни, релефни цветя и всякакви подобни притурки. Дантелата е секси и изкючително женствена, но не се опаковайте в нея от горе до долу, за да не изглеждате като ходещ коледен подарък. Само рокля или ефектен дантелен топ е напълно достатъчно като акцент. Дискретен дантелен аксесоар в косата е допустим, но чанта и обувки от същата материя определно ще дойдат в повече.

4. Забравете еленските рога вкъщи
Не приемайте празника толкова буквално. В празничното настроение и тананикането на коледни песнички няма нищо лошо, но плюшени рога, захаросани бастунчета и папийонки на снежни човеци, съгласете се – малко е прекалено. Карнавалните артикули са чудесно допълнение единствено в случай, че отивате на парти с ясно обособен дрескод, който налага носенето им. Ако се събирате с роднините и децата на мляко и сладкиши в коледната утрин, правилото отново губи сила, но ако излизате на клуб с колегите, всичко "хо-хо-хо" остава у дома.

5. Дължината до земята подвежда
Ако сте поканени на строго официално събитие и поводът го позволява, почувствайте се като принцеса и облечете рокля дълга до земята. Внимавайте с дълбочината на цепката и прекалената декорация по роклята. Забравете за сатенените тоалети в стил абитуриентски бал с обръчи, кренолини, дипли, полюшващи се като морски вълни от тюл и мъниста. Тъй като няма закон, който да ги забранява, учтиво ви молим – не си го причинявайте! Семпла, но елегантна рокля от шифон или коприна само ще подчертае естествената ви красота и ще ви отличи сред претруфената тълпа.

44 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay