Онлайн пекарна за добри каузи

Приказната история на Емили Дъбнър, чиито сладки променят съдби

Онлайн пекарна за добри каузи

Емили Дъбнър мечтае за своята Пекарна на доброто* в уютната си кухня в Ню Йорк през не толкова далечната пролет на 2009г. По това време тя работи като консултант във фирма, но отдава свободното си време на любимото си хоби – готвенето, и открива, че нищо не ѝ носи по-голямо удоволствие от това да вижда как на лицата на приятелите ѝ грейват усмивки, след като са опитали от вкусните ѝ сладки.

Всъщност, още от съвсем ранна възраст Емили приготвя сладкиши за близките си. Едва второкласничка, тя създава приятели сред съучениците с вкусни десерти, а като тинейджър дава свободна воля на идеите си. Създава и променя рецепти, организира инициативи, чрез които събира средства за различни каузи. В университета готварските умения и приятният ѝ характер я превръщат в желан гост на студентските партита.

Въпреки че думата предприемач не фигурира в речника ѝ като дете, бизнес уменията ѝ се развиват през годините, а през 2006 излиза от Харвард завършен специалист. Кошница със сладки за майка ѝ, обаче отключват идеята за Пекарна на доброто, а работата на консултант остава в миналото.

Любовта към готвенето и желанието за собствен бизнес прерастват в компания, която освен че носи радост на сетивата, участва с всяка изпечена сладка в благотворителна кауза.

Вкусотиите, които можете да намерите тук се приготвят от изцяло натурални, органични и сезонни съставки. Всяка поръчка се прави веднага на място, а опаковките са от екологични материали.

В Пекарна на доброто можете да намерите всичко – от супер какаови до сладки за вегани. За всеки случай си има подходящи сладки – така с курабии във формата на ританки или на булчинска рокля можете да изненадате своите близки в най-важните за тях моменти. Или защо да не им изпратите някой континент по пощата?

Сладките са групирани в различни категории, а под всяко изкушение можете да намерите подробно описание на използваните съставки. Тайната на тази кулинария обаче е щипката любов, придружена от грижата и мисълта за другите.

От
Baking for good са помислили и за каузите, които можете да подкрепите. Те също са разпределени в различни категории. Така че ако знаете, че искате да помогнете, но не знаете как точно, определено ще намерите добри идеи и много съмишленици.

Какво повече да добавим? Да правиш добро никога не е било по-сладко!



* Baking for good – Пекарна на доброто бел. авт.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay