Професия - идеална!

Има ли такова животно като идеалната професия за цял живот?

Професия - идеална!

"Когато порасна голяма, искам да бъда бизнес дама!", превзето отговарях аз, както само малките кокони умеят да го правят. Въпросът, мисля, е добре известен на всички. Не знаех какво точно работи въпросната дама, нито познавах такива. Просто по default отговарях така, защото бизнес дамите са "хубави и костюмирани", а най-вероятно са и шефки - > значи професията е много престижна.

 

Е, след като преминаха няколко години на игри, последвани от тинейджърски драми и малко експерименти, дойде и "тежкото време". Онова, когато завършваш гимназия и трябва да решиш накъде да поемеш оттук нататък. Решаващото време, казват някои. Кръстопътят на младите... Тогава вече знаех какво прави бизнес дамата и осъзнавах, че това няма да съм аз. Не и сега.

 

Моят избор беше лесен. За щастие се бях ориентирала, не много на време, но все пак насока имах. Днес мисля, че е била правилната. Защото след като намерих идеалната за себе си специалност, трябваше да потърся и за също толкова добра професия. Нещо интересно, нещо като за мен. Но какво да бъде то... хм, в какво ли ме бива?! Май в нищо, стреснах се отначало. Непрестанно ровех из работните обяви и кандидатствах за много от тях, надявайки се някоя да е МОЯТА. С главни букви, защото професията е като сродната душа. Има я, знаеш че е някъде там, но единственото, което ти остава, е да чакаш да се появи.

 

Всъщност аз не знаех какво е името на моята професия. Знаех и знам какво искам да чувствам, когато работя. Динамика! Да се случва нещо, да усещам определени емоции и да се чувствам свободна да ги изразявам. В същото време моите лични преживявания да бъдат в полза на други хора, да са им образец за дадена ситуация или наръчник към правилния път. Примерно. И тук парите не са ключов фактор, напротив. Емоциите са.

 

И май най-подходящият извод е, че наистина съществуват важни избори в живота, при които най-доброто, което можеш да направиш, е да послушаш сърцето си. Ужасно силно клише, но няма да бягам от него. Което си е така, си е така.

 

30 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 14.06.2011|15:43
Много различно мислим, когато сме на 18. Вчера гледах 2 клипчета в един сайт, за това какво искат да работят днешните абитуриенти. Голяма част от тях не знаят какво точно искат да работят, но искат да изкарват много пари, за да могат да си живеят на поразия и да работят разбира се възможно най-малко. Много са далеч от реалността, но след бала ще осъзнаят колко труден е живота и че няма ли ги мама и тати е много трудно. Както са казали хората работи това, което ти доставя удоволствие, за да не усещаш, че работиш!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay