Почивка и лечение във водата

Воден релакс срещу целулита

Почивка и лечение във водата

Хидромасажът е известен от векове, още когато се е използвал, за да лекува различни заболявания в Древна Гърция. В по-съвременен план хидромасажът се свързва с имената на братята Джакузи, които създават първата подводна помпа във вана, а останалото е история.

Какво представлява хидромасажът?

Това е вид масаж, базиран на терапевтичния ефект на водата. Той влияе благотворно над целия организъм - осигурява пълен релакс, отпуска мускулите и елиминира стреса. Пишейки тези редове започвам да си мечтая за уикенда и момента, в който с удоволствие ще усетя въпросната магическа сила на водата.

Освен с грижите за душевното състояние, хидромасажът е известен със свойството си да се бори с целулита и излишните килограми, възстановяването на теглото след раждане, както и с ефективността му при рехабилитация.

За да усетите приятните му свойства, можете да си подарите ежеседмично посещение на някой спортен център с джакузи. По собствено желание, можете да добавите във водата етерични масла или лечебни соли. Сякаш борбата с портокаловата кожа никога не е била толкова хубава.

Редовното прилагане на хидромасаж гарантира намаляването на мастните натрупвания и неравностите по кожата, създадени от целулита. Резултатите са такива, защото тялото се пречиства от токсините, а циркулиращата вода активира обменните процеси и повишава циркулацията на лимфата в тялото.

След всяка водна процедура е важна и добрата хидратация - вътрешна и външна. Погрижете се да поемете една или две чаши вода, а след това масажирайте тялото с любимия си крем или олио.

Мислейки си за идните хладни дни съм сигурна в едно - без значение колко ценно е времето ми, със сигурност ще си подаря една хидротерапия. Направете го и вие!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay