Сексът е изкуство, а оргазмът не е цел

Тантра ни учи на върховно удоволствие в секса

Сексът е изкуство, а оргазмът не е цел

Неудържимо привличане, страст, разкъсване на дрехи, без ласки, без любовна игра. Директно проникване, вулгарно и бързо. Оргазъм!

20 минути по-късно няма привличане и страст, има скъсан чорапогащник, боксерки на пода, цигара, дим и използван презерватив. И спомен за оргазъм.

Тантра е абсолютната противоположност на секс сценария по-горе.

Любовна игра, която продължава часове, без бързане, с търпение, в търсене на духовно единство с партньора и постоянна физическа възбуда.

Тантра е древна индийска традиция, която съчетава изкуството на продължителното сексуално удоволствие и йога. Някои казват, че тантра е начин на живот, на светоусещане, а самата дума означава да заявиш, да разшириш, да покажеш и да преплетеш.

Смисълът на тантризма е да се освободим от идеята за оргазъм като единствената цел на сексуалния акт и да удължим максимално удоволствието от него.

Не е нужно двойките да приемат изцяло вярванията на тантра, за да се насладят на сексуалната мъдрост на това древно изкуство.

Добрият и пълноценен секс обаче не се постига лесно. Изисква се време, в което партньорите да практикуват тантра, да се опознават, разкриват и отдават изцяло на другия, като всеки път започват отначало. Нагласата, че искаш да доставиш на себе си и любимия върховно удоволствие се случва първо в мозъка. Няма място за егоизъм и припряност, всичко е дълбока и търсена интимност.

Тантра за начинаещи

Масажът в тантризма е неизменна част от любовната игра. Правилното му изпълнение носи огромно удоволствие, чувство на хармония и помага за изграждането на доверие между партньорите. Тантра ни учи– "само като давате, ще получите". Затова трябва да се се учим да доставяме удоволствие на партньора си, като това носи удоволствие и на самите нас.

Докосването и масажирането на всяка част от тялото е позволена, стига да следим реакциите на половинката си и сами да откриваме какво му харесва. Основна е не техниката, а чувствеността.

Атмосферата около нас също играе важна роля за постигането на максимален ефект. Покоят, тишината и приглушената светлина ще ни накарат да се чувстваме в пълна хармония първо със себе , а после и с партньора.

В този момент светът не бива да ни интересува. Бутонът "off" в мозъка ни трябва да е натиснат за всякакви битовизми и проблеми, трябва да сме освободили мислите си от ненужни притеснения. Релаксиращата музика също ще ни помогне да се отпуснем, стига да е тиха и ненатрапчива.

Тантра твърди, че когато влюбените се намират в плътна прегръдка, протича взаимообмяна на тънки видове енергия. Любовната игра е идеалното състояние, което стимулира циркулацията на енергия, а самият масаж се базира на взаимодействието и смесицата между мъжката и женската енергия. Обменът им протича като сваля напрежението и негативните влияния.

Тантра масажът ни разкрива, че цялото ни тяло е ерогенна зона, носейки ни нови усещания. Мускулите се отпускат, а чувствата се изострят до краен предел.

Без бързане, подвластни единствено на чувствени движения, които само от време на време стават по-интензивни и дразнещи, което превръща масажа в наслада и за двамата партньори.

И ако до този момент единствената ви асоциация с тантра е епизодът от " Сексът и градът", в който Миранда не остана особено очарована от резултата, то бързам да ви уверя, че практикуването на тантричен секс увеличава силата на оргазимите и пренасянето им от областа на гениталиите по цялото тяло. Или с две думи - ще останете очаровани!



 



166 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay